Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretí Spartak je len tri body od siedmeho miesta. Gašparík: Všetko máme vo svojich rukách

DAC si z Trnavy odniesol dôležité body.
DAC si z Trnavy odniesol dôležité body.TASR
Vyzeralo to, že futbalisti trnavského Spartaka majú účasť v prvej šestke tabuľky Niké ligy už istú a môžu sa pokojne sústrediť na útok na druhú Žilinu. Úvodné jarné kolá však ukázali, že ešte ani zďaleka nič nie je rozhodnuté. Po prehrách v Ružomberku (0:1) a doma s Dunajskou Stredou (1:2) sú "andeli" len tri body od aktuálne siedmej Pobrezovej.

V základnej časti sa hrajú ešte dve kolá, tréner Spartaka Michal Gašparík hovorí o zachovaní chladnej hlavy. "Prišli sme o dobrý náskok. Keby sa zápas s Dunajskou Stredou skončil aspoň remízou, stále by to pre nás bolo oveľa lepšie. Musíme teraz zachovať pokoj, nepanikáriť a dobre sa pripraviť na Banskú Bystricu, s ktorou hráme ďalší domáci zápas. Verím, že v tomto stretnutí potvrdíme prvú šestku a potom nás čaká derby," vyjadril sa trnavský kouč a dodal:

"Stále máme všetko vo svojich rukách, aj fakt, že hráme opäť doma so súperom, s ktorým priamo bojujeme o účasť v skupine o titul. Budú sa hrať aj ďalšie zápasy, v ktorých sa popasujú naši konkurenti medzi sebou – ako Dunajská Streda s Podbrezovou."

Trnava - Dunajská Streda 1:2

Tréner domácich bol očividne sklamaný, aj keď pochválil mužstvo za viaceré pasáže najmä v druhom polčase. "Červeno-čierni" dokonca vyrovnali po zásahu Ďuriša, napokon však zásah pre tesný ofsajd neplatil. Videorozhodcovia posudzovali situáciu zhruba štyri minúty, napokon rozhodli v prospech tímu zo Žitného ostrova a ten krátko po obnovení hry potvrdil svoj triumf. Andzouana sa presadil v šestnástke a strelou na bližšiu žrď dal Trnave druhý úder. Mikovič už v nadstavenom čase dokázal iba skorigovať na 1:2.

"Asi to je o koncentrácii a hlavne emočnom sklamaní hráčov, celý štadión už sa tešil z vyrovnávajúceho gólu, ten napokon neplatil. Bola dlhá pauza, kým VAR namaľoval ofsajdové čiary, a to vyhovovalo mužstvu, ktoré sa v tom momente bránilo. Hráči DAC boli už unavení, potrebovali sme byť v tlaku. Zápas sa rozkúskoval a nakoniec rozhodla individuálna kvalita, Andzouana to spravil pekne a dal rozhodujúci gól," vravel o kľúčovej situácii duelu Gašparík.

Kouč hostí Xisco Muňoz sa na stretnutí s novinármi právom usmieval. "Futbal je jediná vec v živote, ktorá vám dá tieto pocity, keď sa za pár sekúnd dostanete z jednej emócie do úplne inej," povedal o momentoch zo záveru súboja 43-ročný lodivod. Po predošlom dueli so Skalicou vravel, že bol spokojný zhruba s 10 minútami zápasu. Teraz súboj vychválil, vyzdvihol vysokú intenzitu, v ktorej sa hralo, kvalitu tímov a taktické šachy oboch trénerov.

"Ak mám vyjadriť číselne svoju spokojnosť, tak to je 45 minút. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, dominovali sme, hrali útočne, kontrolovali sme loptu," uviedol španielsky kouč tímu zo Žitného ostrova, ktorý na Trnavu stráca len bod.

Tabuľka Niké ligy.
Tabuľka Niké ligy.Flashscore