Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan doma zakopol. Trnava hladko vyhrala v Podbrezovej, Košice zdolali Ružomberok

Aktualizované
Košice vyhrali aj druhý zápas pod Skuhravým.
Košice vyhrali aj druhý zápas pod Skuhravým.TASR - František Iván
Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 10. kola Niké ligy na ihrisku Podbrezovej hladko 4:0. Košice doma uspeli proti Ružomberku a Skalica nedala šancu Komárnu. Slovan Bratislava len remizoval s Trenčínom.

Košice - Ružomberok 2:1

Košice mali pri domácej premiére trénera Romana Skuhravého veľmi dobrý štart. Prvá šanca Niarchosa sa ešte do siete nedostala, ale v 12. minúte sa už Michal Faško radoval, keď k nemu cez Malého pretlačil loptu práve grécky útočník a tím z východného Slovenska viedol.

Aktivita Košíc pokračovala strelou Bokrosa tesne vedľa brány. Na druhej strane mal obrovskú možnosť Hladík, no zblízka netrafil priestor troch žrdí. Niarchos síce zvýšil vedenie domácich, lenže tento gól pre faul neplatil, čo musel odhaliť až VAR. Napriek tomu Szilárd Bokros s prispením teču Malého upravil výsledok na 2:0.

Spomínaný obranca Matúš Malý hral veľmi smolný duel, keďže bol pri oboch presných zásahoch a dokonca videl aj červenú kartu po tom, ako stiahol na trávnik Niarchosa. Ruža napriek tomu neodchádzala do kabín v úplne zlej pozícii, nakoľko Šimon Gabriel dokázal hlavou znížiť.

Hostia napriek oslabeniu mali šance. Nebezpečnú strelu Hladíka vytesnil Šípoš, rovnako aj pokus Lavrinčíka. Ťapaj na druhej strane zneškodnil zakončenia Fabiša či Niarchosa. Definitívu mohol dať Košiciam krídelník Jones, ktorý pod Skuhravým pookrial, vo veľkej možnosti neuspel.

Východniari ale po zmene kouča vyhrali aj druhý raz. Lodivod hostí Smetana navyše videl v nadstavenom čase za reči k arbitrom červenú kartu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Podbrezová - Trnava 0:4

Prvý polčas prinášal opatrný futbal z oboch strán, ani jeden tím nechcel urobiť chybu. Prvú možnosť mohol mať Smékal, ale v úniku z mierneho uhla nevyriešil situáciu strelou. Ešte chcel prihrávať, čo vystihla defenzíva Trnavy. Tento český útočník mal byť adresátom pasu Štefánika, v poslednej chvíli to prečítal Frelih.

Spartak udrel v nadstavenom čase prvého polčasu. Daniel poslal výborný pas z krídla na malé vápno, kde sa Kelvin Ofori uvoľnil od Markoviča a zblízka prekonal Danka. Ten inkasoval z prvých dvoch striel do priestoru brány až dva góly, ale ani za jeden nemohol.

V 55. minúte znova skóroval Ofori po tom, ako si najskôr prebral loptu a hneď druhým dotykom ju nasmeroval do siete. Podbrezová mohla skorigovať po priamom kope Galčíka, ďalší krásny gól tohto futbalistu zo štandardky z toho nebol, blysol sa Frelih. Veľa nechýbalo ani krížnej rane Yirajanga.

Hladké víťazstvo Trnavy podčiarkli parádnou strelou z hranice pokutového územia Erik Daniel a nakoniec ešte aj Róbert Pich. Bol to jeho prvý zásah v Niké lige po príchode do Trnavy a zároveň sa trafil proti bývalému zamestnávateľovi.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Skalica - Komárno 3:0

Skalica otvorila zápas rýchlym gólom, po ktorom sa tešil Leginus, lenže po dlhom skúmaní cez VAR neplatil. Trefil zachránil Komárno od inkasovania o niečo neskôr, zuby si na ňom vo výbornej pozícii vylámal Alves. Tento Brazílčan sa v 39. minúte dostal do samostatného úniku, na poslednú chvíľu sa dokázali vrátiť obrancovia.

Záhoráci však išli za tromi bodmi. Róbert Matejov obdržal ideálny center sprava, aby nestrážený otvoril skóre. V druhom polčase si našiel odrazenú loptu po rohovom kope Martin Nagy, na ktorého volej bezmocný Trefil nedokázal zareagovať.

Definitívu dal domácim tvrdou ranou pod brvno Adam Morong. Komárno v závere mohlo znížiť, avšak Šmehyl z pokutového kopu opečiatkoval tyč.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Slovan Bratislava - Trenčín 1:1

Staronový trenčiansky tréner Galád debutoval zápasom na pôde majstra. Marcelli už po šiestich minútach strieľal po tom, ako nasadil jasle mladému Pávekovi, debutantovi v základnej zostave, do žrde. Podobne si počínal Barseghjan, ktorý taktiež trafil konštrukciu brány.

Slovan na gól čakal, zatiaľ čo Trenčín sa dostal do vedenia. V 45. minúte centroval z priameho kopu Holúbek, na čo chcel reagovať Trnovský, lenže nedohodol sa s Voetom a skóre otvoril Chinonso Emeka. Belasí každopádne hneď po zmene strán dokázali vyrovnať. Center Blackmana si do siete nešťastne zrazil Lazar Stojsavljevič.

Mladý gólman Sláviček musel vytiahnuť ťažký zákrok po ďalšej nebezpečnej rane Barseghjana. Ešte náročnejšiu situáciu zažil keď boxoval hlavičku Metsoku vedľa seba, avšak spomínaný arménsky futbalista netrafil priestor troch žrdí. Slovan zaznamenal prvú remízu v sezóne a ak Žilina v nedeľu vyhrá, tak ho vymení na čele tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore