Trnava hlási posilu zadných radov, z Plzne prichádza majster českej ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava hlási posilu zadných radov, z Plzne prichádza majster českej ligy

Holík si vyskúša novú výzvu.
Holík si vyskúša novú výzvu.Profimedia
Český futbalista Libor Holík (26) opúšťa po dva a pol roku Viktoriu Plzeň a prestupuje do Spartaka Trnava. Oba kluby oznámili tento transfer na svojich webových stránkach.

Na svojom konte má vyše 40 zápasov za mládežnícke reprezentácie Česka a vyše 150 odohraných stretnutí v českej najvyššej súťaži. Skúsenosti má tiež s bojmi v pohárovej Európe. Práve účasť Spartaka v predkolách Konferenčnej ligy bola jedným z faktorov jeho prestupu do Trnavy.

"Áno, účasť v Európe určite zohrala svoju rolu. Volal som aj s trénerom Gašparíkom a jeden telefonát mi stačil aby som sa rozhodol sem ísť," prezradil pre klubový web Spartaka Holík, ktorý s Plzňou oslavoval majstrovský titul v sezóne 2021/22.

Posledný rok a pol odohral na hosťovaní v Zlíne. "Vzhľadom k veľkej konkurencii v tíme by sme Liborovi neboli schopní zaistiť potrebné herné vyťaženie, dohodli sme sa teda na jeho prestupe. Prajeme mu, aby sa mu v novom angažmáne darilo," povedal športový riaditeľ klubu Daniel Kolář.

Do Trnavy prichádza vystužiť pravý kraj obrany po odchode Kristiána Koštrnu. V tíme sa stretne aj so svojím bývalým spoluhráčom Vojtom Kubistom: "Hneď, ako sme začali riešiť prestup, som s ním volal, rovnako ako aj s Poznym (Tomáš Poznar). Ten mi to tu vychválil a dal dobré referencie."

"Od Erika Jirku som toho veľa počul o trnavských fanúšikoch, takže sa veľmi teším a dúfam, že budú na štadión chodiť v čo najväčšom počte," prezradila nová posila.