Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava uspela v Skalici, premiérový triumf Komárna. Žilina pri streleckej chuti

Aktualizované
Žilinčania strelili štyri góly.
Žilinčania strelili štyri góly.TASR
Futbalisti Trnavy vyhrali v sobotnom zápase 5. kola Niké ligy na pôde Skalice. Nováčik z Komárna zaknihoval premiérové víťazstvo medzi slovenskou elitou, keďže uspel v Košiciach. Tešia sa aj hráči Žiliny, ktorí strelili Trenčínu štyri góly.

Košice - Komárno 0:1

Košice boli v úvode stretnutia aktívnejšie a Medved nebol ďaleko, aby si vylepšil svoje gólové štatistiky, lenže z dobrej pozície strieľal tesne vedľa. Zakrátko center Fabiša z rohového kopu veľmi nešťastne nasmeroval na vlastnú bránu Pillár, no Trefil vytiahol na čiare výborný reflexívny zákrok.

Plány domácich výrazne naštrbila v 34. minúte druhá žltá a tým pádom červená karta pre kapitána Jána Kriváka. Vykartoval sa v podstate počas troch minút za dva podobné fauly vo vzduchu proti Voleskému. Hneď po zmene strán mohol dostať Komárno do vedenia Ganbold, ale v šanci zlyhal.

Na druhej strane hlavičku Magdu zlikvidoval Trefil. Nováčik získal prvé body a má premiérové víťazstvo, keďže skvelú kolmicu Špyrku si prebral Nándor Tamás a vychutnal si zakončenie okolo Šípoša. Poistku síce hlavou nepridal Sylvestr, ale v obrovskej možnosti prestrelil bránu dos Santos a hostia sa tak mohli tešiť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skalica - Trnava 1:2

Prvé vzrušenie prišlo po polhodine hry, keď sa Sabo dostal vo vlastnej šestnástke do kontaktu s Jibrilom, ale rozhodca Ziemba nenariadil penaltu ani po konzultácii s VAR-om. V 45. minúte sa takmer o gól do šatne postaral Azango, po pase za obranu v koncovke mieril vedľa.

Skalický stredopoliar Alves sa na začiatku druhého polčasu ocitol na chvíľu osamotený v pokutovom území, jeho šanca skončila zakončením mimo priestoru brány. Trnava nakoniec strhla výsledok na svoju stranu a strelila svoje prvé góly v tejto sezóne Niké ligy.

Hrdinom sa stal Erik Daniel, pretože najskôr presne dorážal po hlavičke Paura do žrde a následne si to zopakoval po tom, ako Junas vytesnil prvotný pokus Ďuriša. Navyše tento skúsený futbalista mohol byť aj trojgólový, jeden zásah mu VAR pre ofsajd zrušil. V nadstavenom čase len upravil výsledok Lukáš Leginus.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Trenčín 4:1

V úvode stretnutia zaujala šanca Erica Bileho, pálil len do bočnej siete súperovej brány. Domáci boli aktívni, Káčer odcentroval a lopta po teči Gidiho skončila na žrdi. V 25. minúte sa však Trenčania ujali vedenia po smolnom momente z pohľadu šošonov. Po centri Uchegbua sa po skrumáži v pokutovom území odrazil hrací predmet do Tomáša Hubočana a následne do svätyne Belka.

V závere polčasu videl Artur Gajdoš druhú žltú kartu v rozmedzí piatich minút a porúčal sa z ihriska. Žilinu tento moment nakopol, okamžite po jeho vylúčení skóroval Samuel Gidi a začínalo sa od začiatku.

Fanúšikovia pod Dubňom čakali na druhý gól svojho tímu do 60. minúty. Bari prihral Miroslavovi Káčerovi a kapitán uspel. Oslabený Trenčín následne inkasoval po štandardke Káčera, ktorý poslal loptu na striedajúceho Dominika Javorčeka a ten sa nemýlil.

Gólman Katić toho musel mať dosť, krátko po presnom zásahu ho zachránila pri jednej z akcií hostiteľov tyč. V zápase lovil loptu zo siete ešte raz, po prihrávke Gidiho strelil svoj prvý gól za Žilinu český futbalista Denis Alijagić. Šošoni sa tak v neúplnej tabuľke posunuli na druhé miesto o bod za bratislavský Slovan, Trenčínu patrí šieste miesto.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore