Trnava, Žilina i DAC majú všetko vo vlastných rukách. Košice musia pre záchranu vyhrať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava, Žilina i DAC majú všetko vo vlastných rukách. Košice musia pre záchranu vyhrať

Podarí sa Františkovi Strakovi zachrániť po Trenčíne aj Michalovce?
Podarí sa Františkovi Strakovi zachrániť po Trenčíne aj Michalovce?TASR
Nadstavbová časť, a teda aj celý ročník 2023/2024 Niké ligy, ide do finále. Nadchádzajúci víkend bude kľúčový z viacerých ohľadov. Fanúšikovia sa dozvedia mená dvoch celkov, ktoré sa predstavia v lete v 2. predkole Konferenčnej ligy a tiež tím, ktorý bude o udržanie sa v elitnej spoločnosti bojovať v baráži. Scenárov je však niekoľko. Flashscore Správy ich zhrnuli do jedného článku.

POSTUP ŽILINA

- akákoľvek výhra alebo remíza (lepšie vzájomné zápasy s DAC: 1-1-1, skóre 7:4)

- prehra a Trnava nanajvýš remizuje (lepšie vzájomné zápasy so Spartakom: 3-0-1, skóre 5:1)

Je najľahšie napísať, že ideálny scenár pre Žilinu by boli tri body. Svojho protivníka, s ktorým si to rozdajú o predkolo Konferenčnej ligy, privítajú v sobotu na umelom trávniku v Trenčíne. Zverenci Michala Ščasného majú v tabuľke 55 bodov -  rovnako ako Dunajská Streda. Obom môže stačiť, pokojne, remíza. V tom prípade by musela Trnava prehrať...

Pohľad na aktuálnu TOP 3 Niké ligy.
Pohľad na aktuálnu TOP 3 Niké ligy.Flashscore

POSTUP DAC

- akákoľvek výhra

- akýkoľvek výsledok a Trnava prehrá (horšie vzájomné zápasy so Spartakom: 2-0-2, skóre 3:5)

Dunajskostredčania sú síce rozbehnutí a vo forme, keď neprehrali osem duelov v rade, ale stále sú v pozícii dobiehajúceho. Do kariet im určite zahral dôležitý triumf pred vlastnými fanúšikmi so Spartakom, ktorý zdolali v predchádzajúcom kole 1:0.

V prípade, že so Žilinou vyhrajú, nemusia riešiť nič. V európskom predkole tak budú po siedmy raz v rade, šiestykrát zo siedmich príležitostí získajú medailovú pozíciu v lige. Prehrať a postúpiť, samozrejme, môžu tiež. Vtedy sa však musia spoľahnúť na pomoc Podbrezovej za tri body.

V tesnom závese zaostáva o bod Trnava.
V tesnom závese zaostáva o bod Trnava.Flashscore

POSTUP TRNAVA

- akákoľvek výhra

- remíza a Dunajská Streda prehrá (lepšie vzájomné zápasy s DAC: 2-0-2, skóre 5:3)

Gašparíkovci najskôr pred finále Slovnaft Cupu padli v kľúčovom meraní síl pod Dubňou so Žilinou. O niekoľko hodín si nevybojovali Európsku ligu triumfom v pohári, keď v Košiciach nestačili na Ružomberok (0:1). Teraz im hrozí, že si európske predkolo, iba druhý raz z ostatných jedenástich sezón, nezahrajú.

Spartakovcom "stačí" získať tri body a môžu oslavovať. Ak s Podbrezovou, ktorá pred týždňom zdolala doma Slovan a získala prvé body v nadstavbe, zlyhajú, zavládne v malom Ríme veľký smútok. Stačiť im môže aj remíza, avšak za týchto okolností by DAC musel prehrať proti Žiline.

BARÁŽ

- Košice musia vyhrať (budú mať lepšie vzájomné zápasy s Michalovcami), všetko iné ich posúva do baráže

Nebojuje sa len o Európu, ale aj priamu záchranu v najvyššej slovenskej súťaži. Dlho sa zdalo, že dva najhoršie celky budú Zlaté Moravce a Michalovce. Všetko zmenil príchod českého "záchranára" Františka Straku. Zemplínčania pod jeho vedením prehrali iba dvakrát (6-3-2).

Vďaka tejto sérii sa z predposlednej barážovej priečky dostali na desiatu. Majú na nej náskok troch bodov pred Košicami. Tie v týždni odvolali trénera Jána Kozáka ml. a zodpovednosť preniesli na plecia Gergelyho Geriho. Ak s tímom vyhrá, je záchranený. V opačnom prípade si navrátilec medzi elitu sezónu nechtiac predĺži.

Boj o priamu záchranu.
Boj o priamu záchranu.Flashscore