Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnave robí dobré meno ďalší odchovanec. Syn legendárneho Ujlakyho zažiaril v reprezentácii

Ujlaky kráča po stopách svojho otca.
Ujlaky kráča po stopách svojho otca.ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Talentovaný obranca Spartaka Trnava Marek Ujlaky (20) má za sebou ďalší významný moment kariéry. Popri úspešnej sezóne v trnavskom tíme sa podieľal na výhre slovenskej reprezentácie do 21 rokov nad Walesom, keď v 23. minúte vyrovnal na 1:1, čím sokolíkom pomohol k triumfu 4:2. Zažiaril tak v zápase, ktorý je ďalším krokom v príprave na EURO U21.Turnaj sa uskutoční budúci rok na Slovensku.

Marek Ujlaky je pravidelnou súčasťou slovenskej reprezentácie už od mládežníckych kategórií. V zápase proti Walesu si pripísal debutový gól v drese dvadsaťjednotky. "Som nesmierne vďačný za možnosť byť súčasťou národného tímu v každej kategórii, za moje pôsobenie na majstrovstvách Európy do 19 rokov a tiež na majstrovstvách sveta v Argentíne. EURO však bude úplne iný odvar, čakajú nás tam oveľa vyspelejší hráči na špičkovej úrovni. Zároveň nikto z nás nemá v reprezentácii isté miesto," vyjadril sa.

"Každý sa o svoju pozíciu musíme biť a neustále predvádzať nadštardantné výkony, či už vo svojom klube, alebo na každom jednom reprezentačnom zraze. V zápase proti Walesu sme čelili nepríjemnému ofenzívnemu futbalu. Ako obranca veľa gólov nedávam, takže tento ma potešil o to viac. Zápas sme zvládli v obrane, hoci sme dostali pár lacných gólov, z ktorých sa musíme poučiť," pokračoval Ujlaky.

Nie je tajomstvom, že Marek pochádza z futbalovej rodiny. Jeho otec, Marek Ujlaky starší, je bývalý legendárny stredopoliar Spartaka. Aj keď otec nemohol sledovať duel svojho potomka proti Walesu priamo z tribúny, jeho podpora zohráva v kariére mladého stopéra dôležitú úlohu. "Otec dokázal vo futbale viac než dosť a určite mi toho dáva veľa. Bohužiaľ, tento zápas nevidel na mieste, pretože bol v práci. Vždy si však každý napokon pozrie zo záznamu. Samozrejme, vždy mi rád povie konštruktívnu kritiku," dodal mladík s úsmevom.

Kariérna bilancia Ujlakyho.
Kariérna bilancia Ujlakyho.Flashscore

Okrem reprezentačných povinností sa pravidelne predstavuje v základnej zostave Spartaka Trnava, kde jeho zápasová minutáž stále rastie. Spoľahlivými výkonmi v defenzíve si získal pozornosť odborníkov a dostal sa do niekoľkých ankiet, vrátane nominácie na hráča mesiaca. Jeho tím čaká v sobotu o 18:00 prestížne derby so Slovanom Bratislava.

"Ciele sú pre mňa jasné, byť zdravý a odohrať čo najviac zápasov. Chcem stabilizovať svoje výkony minimálne na takej úrovni, akú dosahujem teraz, a naďalej tvrdo pracovať. Ankety príliš nevnímam, sústredím sa na tímové záujmy," prezradil talentovaný obranca, ktorý má v Spartaku veľký potenciál stať sa pilierom defenzívy.

Ujlaky sa v drese andelov v Konferenčnej lige predstavil v zápasoch proti silným súperom ako Wisla Krakow či FK Sarajevo. Zápasy domácej ligy so Slovanom mu taktiež prinášajú cenné skúsenosti. Ukázať sa proti účastníkovi Ligy majstrov bude môcť už cez víkend.

"Pre mňa je dôležité sa učiť z každého zápasu a tréningu, bez ohľadu na veľkosť mena a kvalít súpera. Neustále pracujem na tom, aby mi znova prišla pozvánka na ďalší reprezentačný zraz," prezradil.

Trnava - Slovan Bratislava (sobota, 18:00)