Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trusa triafal brvná, ale rozhodol derby o Žitný ostrov. Trnava remizovala na Zemplíne

Trnava remizovala v Michalovciach.
Trnava remizovala v Michalovciach.TASR
Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali v nedeľnom zápase 2. kola Niké ligy proti Komárnu. V derby o Žitný ostrov domáci až štyrikrát trafili konštrukciu brány súpera. Michalovce získali cenný bod za remízu s Trnavou.

Dunajská Streda - Komárno 2:0

Dunajská Streda bola v derby o Žitný ostrov aktívnejším a lepším tímom, pričom si vytvárala pomerne vysoký počet šancí, lenže tie nedokázala pretaviť na viac gólov. Matej Trusa prvý raz rozvlnil sieť v 23. minúte, ten však, pre ofsajd, ešte neplatil.

Šikovný ofenzívny futbalista si všetko vynahradil pred koncom prvého polčasu, keď mu center Yapiho sklepol pred bránu Almási a potom už nemohol nedať. Aktívny Trusa navyše tvrdou strelou opečiatkoval brvno a následne jeho pokus smeroval presne k žrdi, kde sa bravúrou ukázal gólman Trefil.

Po rohovom kope musel Diviš na bránkovej čiare odvracať zakončenie Almásiho. Obraz hry sa veľmi nezmenil ani v druhom polčase. Trusa bol naďalej nebezpečný a ak by mal o niečo lepšie nastavené mieridlá, mohol duel opúšťať pokojne s hetrikom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po hodine hry totiž druhý raz v stretnutí trafil hornú žrď svätyne Komárna, lopta vzápätí spadla tesne pred čiaru. Dunajskostredská poistka prišla až krátko pred koncom. Milan Vitális sa veľmi pekne dostal cez defenzívu hostí a vychutnal si zakončenie.

Trusa trafil konštrukciu brány nováčika po rane z diaľky aj tretí raz, pridal sa k nemu takisto Ramadan. DAC ale splnil hlavnú úlohu a zaknihoval premiérové víťazstvo tejto súťažnej sezóny, čo sa mu podarilo na štvrtý pokus. Komárno na prvé body v Niké lige stále čaká.

Michalovce - Trnava 0:0

Návrat do Michaloviec zažil trnavský brankár Frelih a už v druhej minúte mu mohli bývalí spoluhráči tento moment pokaziť gólom, lenže Issa vo veľkej šanci trafil pred prázdnou časťou brány Holíka, ktorý predviedol skvelý zákrok v hodine dvanástej.

V 27. minúte už síce slovinský gólman lovil loptu zo siete, ale michalovská radosť bola predčasná. Gólovej situácii totiž predchádzal ofsajd Arevala, takže zásah Issu po prihrávke Marcina neplatil. Záver prvého polčasu, bohužiaľ, poznačili zranenia.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Najskôr musel z hry predčasne odísť Twardzik, zranil si pravý členok. Corryn mal rozbitú hlavu po súboji a podozrenie na možný otras mozgu. Po zmene strán zaujímavo strieľal z mierneho uhlu tesne nad aktívny Arevalo, neskôr sa dostal aj k hlavičke z malého vápna, bol však v záklone a mieril príliš nahor.

Ranu van Kessela z rohu päťky reflexívne zneškodnil Frelih. Holandský útočník zakrátko ušiel defenzíve, vystrelil do bočnej siete. Na druhej strane sa ukázal peknou individuálnou akciou Pich, technický pokus výborne vytesnil Lukáč. Remízový výsledok znamená, že Michalovce neprehrali proti Trnave prvý raz po šiestich ligových dueloch. Spartakovci na premiérový gól v novom ročníku stále čakajú. 

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore