Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uprednostnil Ružomberok pred Českom. Útočník Huf zamieril na Liptov

Huf si prvý raz v kariére vyskúša legionársku cestu.
Huf si prvý raz v kariére vyskúša legionársku cestu.mfkruzomberok.sk
David Huf opúšťa Pardubice a bude hrať za Ružomberok. Slovenský klub na svojom webe oznámil, že 25-ročný útočník podpísal zmluvu do júna 2026. Záujem malo tiež aj druholigové Brno, hráč však zvolil odchod na Slovensko.

Pardubický odchovanec Huf strelil v českej lige dokopy 14 gólov, hosťoval mimo iného aj v Dukle, Chrudimi a Bohemians 1905.

"Davidovi sa v lete končí zmluva. Prišli mu dve ponuky, zo Zbrojovky Brno a Ružomberka. Spoločne s agentom sa rozhodol pre slovenskú ligu, ktorá je menej súbojová. Myslím si, že mu bude vyhovovať," vysvetlil na internetovej stránke Pardubíc športový riaditeľ klubu Vít Zavřel.

Huf nastúpil v českej najvyššej súťaži celkovo do 84 zápasov. Teraz si prvýkrát v kariére vyskúša zahraničnú konfrontáciu. "V Ružomberku pôsobí český tréner pán Smetana, ktorý mal o Davida veľký záujem," dodal Zavřel.

MFK Ružomberok je momentálne na šiestom mieste neúplnej tabuľky slovenskej ligy. Mužstvo v play-off Konferenčnej ligy vyradil arménsky Noah. Tréner Ondřej Smetana má v kádri ďalších českých hráčov. Na súpiske sú obrancovia Daniel Köstl a Šimon Gabriel, spolu s nimi i útočník Jan Hladík.