Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Banskej Bystrici pálili ostrými oslávenci. Veľký návrat Depetrisa

Na snímke útočník David Depetris.
Na snímke útočník David Depetris.TASR
Po takmer troch mesiacoch sa futbalisti Banskej Bystrice tešili doma z výhry. Plný bodový zisk zaknihovali pod Urpínom v tejto sezóne iba dvakrát. V auguste proti Skalici a novembrovú sobotu na Martina im prialo s Michalovcami.

Gólmi sa o to postarali oslávenci, narodeninový David Depetris a meninový Martin Rymarenko. Skóre otvoril prvý menovaný a druhý pridal ďalšie dva. Napokon sa skončil sobotňajší duel 14. kola medzi Banskou Bystricou a Michalovcami 3:1.

"Pekný darček som si spravil k 35. narodeninám, ale musím sa poďakovať všetkým spoluhráčom, že bojovali. V kabíne mi povedali, že mi to chcú takto darovať, ďakujem im a hlavne aj mojej rodine, že vydržala pri mne, keď som bol frustrovaný. Podržali ma, takže gól aj im venujem. Manželka mala v piatok narodeniny, malý chlapec dva dni dozadu, v nedeľu si asi šampanské dáme," prezradil Depetris.

Ten sa v aktuálnej sezóne prvýkrát dostal do základnej zostavy. "Možno vo štvrtok, keď sme trénovali štandardky, bola šanca, že pôjdem do základu, ale dokedy nie je jasná zostava, nič neviete a nič nie je isté. Veril som si, že zasiahnem do hry, vyhráme a pridám nejaký gól. Čakal som, že do súboja zasiahnem od začiatku už dlhšie, toto bol asi osud," pokračoval.

Banská Bystrica - Michalovce 3:1

Depetrisa tešili najmä tri body po dlhom čase doma. "Potrebovali sme po takmer troch mesiacoch doma vyhrať. Sú to dôležité tri body a dúfam, že nás naštartujú k nejakej domácej priaznivej sérii. Bolo skvelé, že sme si vypracovali trojgólový náskok. Na začiatku sme nemali možno nejakých desať minút loptu pod kontrolou, no potom sme boli efektívni a otvorili zápas a následne sme ho kontrolovali," nechal sa počuť.

Ďalším mužom sobotňajšieho zápasu bol dvojgólový Rymarenko. Ten mal pre zmenu meniny a dal si až dvojnásobný darček. Po výhre neskrýval radosť. "Je to dôležité a zaslúžené víťazstvo. Išli sme do zápasu s tým, že chceme určite vyhrať. Chceli sme prelomiť domácu nepriaznivú sériu, nebolo to doma ideálne, takže sme za to radi. To, že som mal meniny a dal som dva góly, tak o to je to sladšie pre mňa. Som rád, ale v prvom rade je výsledok dôležitý," vyjadril sa.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Odlišná atmosféra bola v šatni Michaloviec. Mužstvo zo Zemplína stále čaká na prvú výhru v sezóne. "Opakujem sa už asi každý týždeň, že sme boli málo aktívni, málo šancí sme si vypracovali. Banská Bystrica bola efektívna a zaslúžene vyhrala. Prehrávali sme 0:3, mali sme skôr na nepriaznivý stav zareagovať. Pri mojom góle nám vyšiel výborne signál. Potom sme tam mali náznaky, že sme mohli pridať druhý, bolo by to 3:2, ale už bol záver, príliš neskoro prišla naša snaha," hodnotil duel pod Urpínom jediný strelec a kapitán hostí Matúš Marcin.

Uvedomoval si, že v zostávajúcich štyroch kolách jesene čakajú jeho tím ťažší súperi. "Veríme, že na jeseň vyhráme nejaký zápas. Ak by sme tomu neverili, zbytočne hráme futbal. Vždy, keď vstupujeme na ihrisko, aspoň ja som nastavený, ideme to zlomiť. Veď je 0:0 a hrá sa 90 minút. Je jedno, aký súper pred nami stojí, ale chceme to zlomiť. Asi spadla na nás nejaká deka," dodal.