Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V drese belasých sa presadila nová posila, Ružomberok zabral na konci duelu s Michalovcami

Chrien strelil prvý gól Ružomberčanov.
Chrien strelil prvý gól Ružomberčanov.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Najvyššia slovenská súťaž ponúkla v nedeľu dva zápasy v rámci 5. kola. Majstrovský Slovan uspel na pôde Banskej Bystrice a Ružomberok remizoval s Michalovcami.

Banská Bystrica - Slovan Bratislava 0:2

Majstra čaká v stredu mimoriadne dôležitá odveta play-off Ligy majstrov s dánskym Midtjyllandom, kouč Weiss tak v Banskej Bystrici nasadil improvizovanú zostavu. V úvodnej štvrťhodine sme gól alebo veľkú šancu nevideli, zaujala tak "pätička" Medveděva, ktorý poslal loptu Marcellimu, no mladík v šestnástke súpera netrafil loptu.

Následne mohol priviesť Štiavničky do varu Rymarenko, jeho samostatnú akciu pred bránou Trnovského zmaril Kašia. Pred uplynutím polhodiny hry zachránilo Reháka brvno, strelu Idjessiho Metsoka tečoval Klimpl. Posila Slovana sa chcela ukázať v dobrom svetle, no Willwéber si s ním v pokutovom území poradil. V prvom dejstve tak zaujala len žltá karta pre kouča Mareka Bažíka za protesty smerom k rozhodcovi.

Po zmene strán sa favorit prebral a udrel v 67. minúte. Po asistencii Tigrana Barseghjana skóroval Metsoko, ktorý tak zažil vydarený debut v drese nového klubu. To však z pohľadu hostí nebolo všetko. Po vynikajúcej práci Toliča sa k lopte dostal kapitán Barseghjan a zaznamenal svoj štvrtý gól v aktuálnom ročníku. Slovan má na čele tabuľky pohodlný štvorbodový náskok pred druhou Žilinou.

Bystričania nezdolali súpera z hlavného mesta už 11 rokov, podarilo sa im to ešte 26. mája 2013 v domácom prostredí. 

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Ružomberok - Michalovce 2:2

Domáci sa po prehre s FC Noah v prvom zápase play-off Konferenčnej ligy nenachádzali v dobrom rozpoložení a pred odvetou si chceli napraviť chuť v domácej súťaži. Parametre šance spĺňala hlavička Gereca z 23. minúty, ktorá bola nepresná. Následne strieľal nad brvno Kelemen. Michalovce udreli tesne pred odchodom do kabín. Adekunle Issa sa rozbehol smerom k bráne Ružomberčanov a upratal loptu do siete.

Hostia prežili aj vydarený nástup do druhého polčasu. Štyri minúty po návrate na trávnik opäť úradoval Issa, ktorý zakončil po pokuse Stanislava Danka, ten bol predtým vyrazený gólmanom Ťapajom. Nigérijčan predstavoval neustálu hrozbu pre obranu domácich, po hodine hry strieľal z diaľky, no netrafil svätyňu. Vzápätí musel Ťapaj zasahovať pri pokuse striedajúceho Kyziridisa, novej posily Michaloviec. 

Zápas dostal nový náboj v 81. minúte. Na center si dobre nabehol Martin Chrien a hlavičkou znížil. Michalovčania sa z premiérových troch bodov v ročníku netešili, z pokutového kopu vyrovnal v 90. minúte Martin Boďa.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore