Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V šlágri na Žitnom ostrove gól nepadol. Oslabené Košice zdolali Duklu, Trenčín remizoval

Aktualizované
Košice napriek červenej karte vyhrali v Banskej Bystrici.
Košice napriek červenej karte vyhrali v Banskej Bystrici.FC Košice/Tomáš Cicoň
Futbalisti Košíc vyhrali v sobotnom zápase 9. kola slovenskej futbalovej Niké ligy proti Banskej Bystrici napriek tomu, že dve tretiny času hrali s desiatimi mužmi. Trenčín remizoval s Podbrezovou. Vo večernom šlágri kola si Dunajská Streda rozdelila body s Trnavou.

Banská Bystrica - Košice 2:3

Banská Bystrica mohla vyhrávať po dvoch minútach, ale po zákroku Šípoša proti strele Rymarenka sa na čiare stal hrdinom hostí Jakubko, ktorý zastavil pokus Hlinku. Košice poslal do vedenia Giannis Niarchos, keď sa dostal k lopte po hlavičke Medveda a zákroku Trnovského.

V 32. minúte ale Jakubko zahral vo vlastnom pokutovom území rukou, za čo bol vylúčený a Martin Rymarenko sa z bieleho bodu nepomýlil. Domácich mohol do vedenia nasmerovať po zaváhaní Šípoša stredopoliar Veselovský, z diaľky netrafil odkrytú bránu hostí.

Košice sa druhý raz dostali do vedenia v nadstavenom čase úvodného dejstva, po priamom kope bol znova na správnom mieste Niarchos. Banskobystričania sa snažili využiť dlhú presilovku. Krivák však zastavil na bránkovej čiare veľkú šancu Záhumenského a Malec hlavičkoval do brvna.

Domáci sa predsa len dočkali v 64. minúte, keď z dobrého pasu Rymarenka ťažil spomínaný Tomáš Malec. Oslabené Košice napriek tomu získali tri body. Zyen Jones sa krásne uvoľnil proti presile protihráčov a po razantnom zakočení Trnovský inkasoval tretí raz. Český tréner Skuhravý pri ligovom debute na lavičke východniarov oslavuje víťazstvo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Trenčín - Podbrezová 1:1

V stretnutí sa dlho nedialo nič zaujímavé. Zmeniť to chcel strelou z diaľky Ben Sallam, ale tesne minul bránu. Podbrezová sa dostala do vedenia v 41. minúte, keďže Ridwan Sanusi si dvakrát zasekol Hájovského a potom krásnou technickou strelou namieril do rohu svätyne Katiča.

Trenčín odpovedal hneď po zmene strán. Po zaváhaní v defenzíve hostí vyrovnal Bright Donkor. V závere chceli iba tímy strhnúť výsledok na svoju stranu. Danko však skvele zastavil strelu Emeku z blízkosti a na druhej strane sa Smékal nedostal pred prázdnou bránou k lopte skôr ako Bagin.

Neuspel ani Galčík, a tak si obaja súperi body delili. Trenčín nevyhral už sedem stretnutí po sebe, zatiaľ čo železiari v tejto sezóne vôbec prvýkrát bodovali aj skórovali na pôde súpera.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dunajská Streda - Trnava 0:0

Herne šláger kola nenadchol. Dunajská Streda bola od úvodu o niečo lepším a aktívnejším tímom, pretože Trnava sa veľmi ťažko dostávala na dostrel brány Popoviča. Skóre mohol už po niekoľkých desiatkach sekúnd otvoriť Méndez, ale na rohu malého vápna v obrovskej možnosti prestrelil brvno.

Výbornú formu nepotvrdil domáci kapitán Trusa, v úniku mu skvelým zákrokom nedovolil skórovať Frelih. Ďalšie šance prišli až po zmene strán. Spartak pohrozil v 50. minúte zásluhou Kratochvíla a jeho zakončeniu smerujúceho niekoľko čísel nad.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Najväčšiu možnosť mal Andzouana, lenže po centri z krídla mu loptu z bránkovej čiary v hodine dvanástej odkopol obranca Ujlaky. V závere Herc z ideálnej pozície trafil priamo Freliha a Azango potreboval byť o niekoľko málo centimetrov presnejší. Frelih zneškodnil aj ranu Vitálisa z priameho kopu.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore