Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký návrat domov. Káčer prestupuje z Dunajskej Stredy do Žiliny

Káčer sa vrátil do materského klubu.
Káčer sa vrátil do materského klubu.TASR
Skúsený slovenský stredopoliar Miroslav Káčer (28) prestupuje z FC DAC 1904 Dunajská Streda do MŠK Žilina. Oba kluby o tom informovali na svojom webe.

Odchovanec šošonov podpísal zmluvu do konca sezóny 2025/26. Dokopy odohral v drese Žiliny 182 ligových zápasov a pridal 31 gólov. V historických štatistikách patrí v rámci štartov medzi top 15 hráčov žilinskej histórie. Spod Dubňa odišiel pred štyrmi rokmi, medzitým hrával za Plzeň či DAC.

"Fantázia, fakt sa teším. Je to moje mesto, môj domov, klub, kde som vyrastal, takže sa naozaj teším. V podstate nebolo nad čím rozhodovať, v hre boli aj iné ponuky, ale som rád, že môžem ísť domov a s vedením sme sa na všetkom rýchlo dohodli," povedal Káčer pre klubový web.

O návrate Káčera do materského tímu sa špekulovalo už dlhšie. "Miro je náš odchovanec a akonáhle vznikla možnosť jeho návratu, začali sme sa zaujímať o jeho situáciu. Svojimi skúsenosťami i kvalitou nám určite môže veľmi pomôcť. Vždy sa vyznačoval agresivitou, dôrazom, navyše dozrel a teraz vie správne meniť rytmus hry, upokojiť hru," hovorí športový manažér klubu Karol Belaník.

"Preto sa nám takýto hráč hodí aj kvôli konkurenčnému prostrediu v stredovej formácii. Navyše je srdciar, čo len podčiarkol jeho záujem o návrat domov. Cíti, že teraz by to v rámci načasovania mohlo byť správne obdobie, i keď mal aj iné možnosti a ponuky. Akonáhle sme ho oslovili my, bol nastavený len jedným smerom - tým žilinským. To si ceníme," nadviazal.