Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vydržal len mesiac. Škrtel už nie je športovým riaditeľom DAC-u, skončil na vlastnú žiadosť

Róbert Krupár
Pôsobenie Škrtela na Žitnom ostrove nemalo dlhé trvanie.
Pôsobenie Škrtela na Žitnom ostrove nemalo dlhé trvanie.JÚLIUS DUBRAVAY / News and Media / Profimedia
Bývalý slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel (39) ukončil po vyše mesiaci pôsobenie na poste športového riaditeľa Dunajskej Stredy. Klub o tom informoval na svojom webe.

Škrtel rozbúril vody slovenského futbalu v septembri, keď posilnil ligového konkurenta Trnavy, v ktorej má bohatú históriu. Pôsobenie na Žitnom ostrove sa však skončilo rýchlejšie, než sa poriadne stihlo začať. Dunajská Streda ho predstavila v novej funkcii 19. septembra.

"Po vzájomnej dohode dnešným dňom končíme spoluprácu so športovým riaditeľom klubu Martinom Škrtelom. Bývalý reprezentačný obranca opúšťa náš klub na základe vlastnej žiadosti, z osobných dôvodov. Martinovi ďakujeme za jeho prácu v prospech nášho klubu a prajeme mu veľa úspechov do budúcnosti," znie oficiálne stanovisko tímu, ktorému v Niké lige patrí tretia priečka s jedenásťbodovou stratou na prvú Žilinu.

O rodáka z Handlovej mali záujem aj iné celky, čo prezradil na tlačovej konferencii po nástupe do novej funkcie. "Mal som ponuky zo zahraničia. Žiadna z nich však nebola natoľko konkrétna a vecná ako táto. Jednou z mojich podmienok navyše bolo, že chcem ostať na Slovensku, pripraviť sa na prípadné ďalšie angažmán," objasnil.

Škrtel viedol Slovensko ako kapitán v premiére na ME v roku 2016. Národný tím postúpil na tomto turnaji do osemfinále, čo je jeho doterajšie maximum na vrcholovom podujatí. Bývalý stopér bol aj na MS 2010 v JAR, čo je doposiaľ jediný svetový šampionát, na ktorom štartovali Slováci. Reprezentačnú kariéru ukončil v októbri 2019 a so 104 duelmi v najcennejšom drese je na piatom mieste historických tabuliek.