Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyzerali sme ako škôlkari, toto mužstvo nespoznávam, otvorene hovorí Xisco

Tréner Xisco po stretnutí nebol spokojný.
Tréner Xisco po stretnutí nebol spokojný.TASR
Dunajská Streda si štart do ostrej sezóny predstavovala rozhodne inak. V prvom súťažnom stretnutí vybuchla proti azerbajdžanskej Zire a Niké ligu začala remízou v Košiciach. O víťazstvo prišla v samom závere.

Už to vyzeralo, že DAC by mohol z východu republiky odchádzať s tromi bodmi, ale v nadstavenom čase nakoniec VAR prisúdil domácim pokutový kop, ktorý Žan Medved svojím druhým gólom v stretnutí premenil. Zariadil tak konečnú remízu 2:2 a sám sa priebežne dostal na čelo tabuľky strelcov.

Košice - Dunajská Streda 2:2

Dunajskostredský tréner Xisco Muňoz bol na tlačovke veľmi úprimný. "Nebol to náš najlepší zápas. Vyzerali sme ako škôlkari. Naša hra pôsobila, akoby sme boli v strede niečoho, čo budujeme. Nespoznávam toto mužstvo," otvorene rozprával španielsky lodivod.

Tím zo Žitného ostrova mal skvelý záver minulej sezóny, keďže v prvej šestke prehral len raz a nakoniec sa dostal do Konferenčnej ligy z druhej priečky, ale začiatok aktuálneho ročníka ho nezachytil v ideálnom rozpoložení. Navyše počas leta prišli kvalitné posily, ktoré mali hru a výsledky tímu ešte viac pozdvihnúť.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

"Nie je to to, čo sme videli v závere minulej sezóny, keď sme hrali skúsene a vedeli sme udržať čisté kontá. Teraz nedokážeme kontrolovať zápas a správne riešiť situácie, ktoré sa vyskytnú na ihrisku. Musíme sa k tomu vrátiť. Pred nami je veľa roboty, aby sme reprezentovali klub tak, ako sa patrí," uvedomuje si Xisco. 

Dunajská Streda ťahá nepríjemnú šnúru. V posledných štyroch sezónach nikdy nevyhrala prvý vonkajší zápas. Teraz to bolo s Košicami, pred rokom remizovala bez gólov s Michalovcami, na úvod sezóny 2022/23 si podelila bod so Žilinou po výsledku 1:1 a o rok predtým dokonca podľahla Michalovciam 1:4.

O niečo spokojnejší boli domáci Košičania, pretože takmer prehrali, nakoniec majú cenný bod. "Videli sme dobrý zápas. Na súpera sme sa snažili čo najlepšie pripraviť a myslím si, že sa nám to aj podarilo. Chvíľami však na mňa hráči pôsobili nervózne. V určitých momentoch sme dokázali kontrolovať zápas, v ďalších sme naše situácie riešili zbrklo," hodnotil hlavný tréner Gergely Geri.

"Spravili sme dve chyby, ktoré Dunajská Streda využila. Mužstvo však ukázalo charakter, do poslednej chvíle išlo za vyrovnaním a to sa mi páči. Celkovo je bod dobrý, hrali sme totiž proti vicemajstrovi. Chceli sme tri a tie teraz musíme získať v iných zápasoch. Páčil sa mi prístup hráčov. Ani jedno striedanie nebolo pre výkon, ale z taktických dôvodov," prezradil.