Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss Guardiolovi neklamal. Slovan oznámil definitívne rozhodnutie svojho kapitána

Weiss dospel k radikálnemu kroku.
Weiss dospel k radikálnemu kroku. ČTK / imago sportfotodienst / MICHAL FAJT,ZOSPORTU.SK
Posledným vystúpením v kariére preňho mal byť duel na konci aktuálnej sezóny, teraz to však vyzerá, že jeho derniérou sa stal súboj zo začiatku ročníka. ŠK Slovan Bratislava na svojom webe oznámil, že Vladimír Weiss ml. (34) už do zápasového diania nezasiahne.

To, o čom sa šuškalo od záveru súboja Ligy majstrov medzi Slovanom a Manchestrom City, sa stalo realitou. Udalosti ostatných dní, vyjadrenie Pepa Guardiolu a teraz už aj generálneho riaditeľa klubu Ivana Kmotríka ml. nasvedčujú tomu, že Weiss junior sa rozhodol ukončiť svoju aktívnu futbalovú cestu.

"Ťažko sa mi o tejto téme hovorí. Vlado Weiss je naším kapitánom, veľkou osobnosťou na ihrisku i v kabíne, spája nás dlhoročné osobné priateľstvo. Aj pre nás všetkých v klube sú to silné emócie,“ vravel pre klubový web Kmotrík.

Správa na stránke Slovana uvádza, že doterajší kapitán zostáva pri mužstve a aj v tréningovom procese. Na ihrisku v ostrej akcii už však spoluhráčom nepomôže. Meranie síl so Citizens, v ktorých akadémii futbalovo dospieval, by nemalo byť definitívnou bodkou za jeho hráčskou kariérou. Úradujúci majster Slovenska chce svojmu lídrovi pripraviť rozlúčku dôstojnú jeho mena. 

Weiss sa rozhodol pre koniec aktívnej kariéry.
Weiss sa rozhodol pre koniec aktívnej kariéry.TASR / Martin Baumann

"Aj ja som sa snažil Vlada presvedčiť, že stále má mužstvu čo dať a že je pre nás naďalej platný. Musíme však rešpektovať jeho rozhodnutie a stáť pri ňom aj v tejto chvíli. Vlado už jednoducho vnútorne necítil, že môže tímu na ihrisku pomôcť," hovoril Kmotrík a pokračoval:

"Sám to vnútorne prežíval, na klube a mužstve mu veľmi záleží. Zostáva preto pri tíme i v tréningovom procese a bude sa snažiť pomôcť aspoň v rámci kabíny. Konkrétne dôvody, prečo to tak je, vám vysvetlí sám.“

Weiss ml. a Kmotrík ml. v emóciách po postupe do hlavnej fázy LM.
Weiss ml. a Kmotrík ml. v emóciách po postupe do hlavnej fázy LM.BRANISLAV RAČKO / News and Media / Profimedia

Samotný Weiss mladší sa k svojmu rozhodnutiu má vyjadriť prostredníctvom klubových médií v najbližších dňoch. "S Vladom sme dohodnutí, že ho určite ešte uvidíte v belasom drese. Pripravíme mu takú rozlúčku, akú si futbalista jeho formátu zaslúži. Chceme, aby sa mu fanúšikovia mohli poďakovať za všetko, čo urobil pre Slovan a slovenský futbal, a aby sa aj on mohol s nimi pekne rozlúčiť. Určite teda ešte za nás nastúpi," uzavrel Kmotrík.

Klubové štatistiky kariéry Weissa.
Klubové štatistiky kariéry Weissa.IAN MACNICOL / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP / Flashscore