Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Weiss striedal, pretože nebol spokojný. Hráči ho prekvapili, súperovi zložil pochvalu

Weiss bol spokojný s výhrou, ale nie všetko sa mu páčilo.
Weiss bol spokojný s výhrou, ale nie všetko sa mu páčilo.TASR - Jaroslav Novák
Slovan Bratislava po prehre na pôde Celticu preladil a znova sa vrátil na trávniky Niké ligy. Domáce stretnutie proti Ružomberku nebolo z jeho pohľadu jednoduché, pretože Liptáci sa na favorita výborne pripravili a takmer získali bod za remízu.

Belasí obmenili zostavu, keďže majú nahustený program. Prvýkrát dostal šancu v základnej zostave mladý Gajdoš a okamžite prihrával na gól Maka. S kapitánskou páskou nastúpil Barseghjan, ktorý sa mohol znova osamostatniť na čele tabuľky strelcov, ale pokutový kop mu Ťapaj chytil.

"V závere som nedával hrať Vlada, ktorý mal trošku natiahnutý sval, šetril som aj Blackmana, niektorí hráči dostali voľno. Juraj Kucka ide na artroskopiu kolena, verím, že o tri týždne by mohol byť späť," povedal k aktuálnej situácii tréner Vladimír Weiss.

Ten po prvom polčase nebol nadšený, keďže jeho mužstvo v závere spravilo faul v šestnástke a Chrien z penalty vyrovnával na priebežných 1:1, na čo skúsený lodivod reagoval hneď trojitým striedaním. Z ihriska stiahol Voeta, Mustafiča a Szökeho.

"S niektorými hráčmi som v prvom polčase nebol spokojný, stred zálohy nám nepracoval dobre, preto som už cez prestávku trikrát striedal. Bol to výborný zápas dvoch rozdielnych mužstiev, či už typologicky alebo systémovo, s množstvom šancí na oboch stranách. Koncovku sme však mali riešiť inak, aby sme to zavreli skôr. Takto Ružomberok hrozil až do konca," uvedomoval si.

"Som veľmi spokojný s výsledkom i výkonom, nie je ľahké prepnúť z Ligy majstrov do domácej súťaže, zvlášť so súperom, ktorý hrá silový futbal. Víťazstvo si cením, hráči šli na dno síl. Myslím si, že sme boli o ten gól lepší a futbalovejší," pokračoval v hodnotení Weiss.

Vyzdvihol aj kvality Liptákov. "Ondřej Smetana odviedol v Ružomberku za rok vynikajúcu prácu a bol len krôčik od Konferenčnej ligy, čo by bol prakticky taký zázrak, aký sa nám podaril v Lige majstrov. Ružomberok je fyzicky najsilnejší tím v lige, z pohľadu typológie, druhých lôpt, štandardných situácií, ktoré sme dnes dobre bránili, prešli sme do osobnej obrany," nechal sa počuť kormidelník Slovana.

Weiss st. v nedeľu oslavuje 60. narodeniny a aj keď neplánoval žiadnu oslavu, ľudia okolo neho to zariadili inak. "Hráči a realizačný tím ma pred zápasom prekvapili darčekom i spontánnym videom k mojim šesťdesiatym narodeninám. Veľmi si to cením, bol som dojatý. Neprezradím, čo to je, ale je to veľmi pekný darček na celý život, ktorý si budem chrániť a vážiť," podotkol.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ružomberský tréner Ondřej Smetana nemohol hráčom veľa vyčítať. Tí sa dokázali vrátiť do zápasu a v závere mali šance, aby domov odchádzali aspoň s jedným bodom. Slovan podržal brankár Takáč, a tak Liptáci zaknihovali prvú prehru v tejto ligovej sezóne.

"Chceli sme zápas začať a viesť trochu inak. Naším zámerom bolo hrať podobne ako Slovan, očakávali sme, že sa nás v istých pasážach posnaží vytiahnuť si v strednom bloku a bude čakať na zisky či straty. Z toho sa potom otvárajú prechody do otvorenejšej obrany. Chceli sme sa správať rovnako, no trošku sme sa strhli a Slovanu sme presne toto umožňovali," hodnotil český kouč.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashcore

"Po jednej takej situácii sme dostali prvý gól, kde sme to mali už v strede s Barseghjanom vyriešiť inak. Našťastie sme sa vrátili do zápasu. Ustáli sme tlak súpera v úvode druhého polčasu. Keď sme sa zase dostávali od hry, tak Slovan udrel a záver si skúsene postrážil v nízkom či strednom bloku. Domáci po náročnom programe a cestovaní zvládli duel takticky vyspelo a skúsene, my sa v tomto musíme poučiť a viesť zápas inak. Ak sa nám to podarí, budeme môcť aj my prísť k výsledku tak trochu skúsene," doplnil Smetana.