Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wimmer zažil derby Tottenhamu proti Arsenalu. Všade na svete je to špeciálne, hovorí

Wimmer v zápase proti Trnave v súboji s Ďurišom.
Wimmer v zápase proti Trnave v súboji s Ďurišom.TASR - Jakub Kotian
Rakúsky obranca Kevin Wimmer (31) má bohaté skúsenosti s derby zápasmi. Jeden taký ho čaká v sobotu v drese Slovana na pôde Trnavy. Zažil aj jednu z najväčších rivalít na svete, keďže v Premier League nastúpil za Tottenham proti Arsenalu.

Na remízu 2:2 si pamätá veľmi dobre, keďže Spurs boli v tom čase stále v hre o titul, ktorý nakoniec získal Leicester, čím sa postaral o obrovské prekvapenie. Kohúti mali nakročené k trom bodom, nakoniec bol z toho jeden, čo sa podpísalo pod to, že Tottenham nemohol byť na konci sezóny spokojný.

Trnava - Slovan Bratislava (sobota, 18:00)

"Bolo to moje premiérové derby v Premier League a bolo úžasné. Stále sme boli v bitke o titul, potrebovali sme vyhrať, keďže Leicester mal vtedy jedinečnú sezónu. Nanešťastie, na konci sme dostali gól na 2:2. Atmosféra bola bláznivá, elektrizujúca," hovoril pre klubový web Slovana.

"Cítili sme, ako nás ľudia tlačili, a to celý zápas. Ak som chcel niečo povedať spoluhráčovi či zakričať na neho, tak aj keď bol odo mňa povedzme päť metrov, nebolo to možné, pretože sme sa nemali šancu v tom hluku počuť. Toto bol jeden z mojich najlepších zážitkov z futbalu vôbec," nadviazal.

V sobotu sa Slovan predstaví na pôde Trnavy v celkovo 173. derby týchto dvoch odvekých rivalov. Kevin Wimmer si najviac spomína hneď na jeho prvé: "Najlepšie bolo hneď premiérové, čiže takto pred rokom. V Trnave sme vyhrali po krásnom góle Lucasa Lovata spoza šestnástky."

Posledné zápasy medzi Slovanom a Trnavou.
Posledné zápasy medzi Slovanom a Trnavou.Flashscore

"Pamätám si na výbornú atmosféru a našich fanúšikov. Hralo sa v rovnakej fáze sezóny ako teraz, keď bola liga otvorená a rozostupy tesné. Tiež sme vtedy neboli prví, keď sme v úvode postrácali nejaké body, preto to bolo veľmi dôležité víťazstvo. V Trnave sme vyhrali dvakrát po sebe, no vždy to tam bolo ťažké. Verím, že aj teraz môžeme uspieť," nechal sa počuť rakúsky obranca.

Ten nastúpil takisto vo viedenskom derby medzi jeho bývalým klubom Rapidom a Austriou. "Všade na svete je derby špeciálny zápas. Kdekoľvek som hrával, bolo derby vždy niečím iné. Hrá sa v ňom o viac než o tri body do tabuľky. Zdolať rivala chutí skvelo, vieme, čo tieto duely znamenajú pre našich fanúšikov."

Predošlé výsledky Slovana.
Predošlé výsledky Slovana.Flashscore

"Z mojich skúseností je v derby nielen na Slovensku typické, že sa možno nehrá najatraktívnejší futbal pre oko diváka, keďže oba tímy sú azda ešte viac koncentrované. Má to však svoj náboj i čaro. Jeden gól navyše vie dianie zmeniť a otvoriť hru. Už sa veľmi teším na sobotu," pokračoval Wimmer.

Slovan pred reprezentačnou prestávkou spadol na druhé miesto, rád by sa vrátil na čelo Niké ligy. "Nechať tam všetko a pobiť sa o víťazstvo. Chceme potešiť našich fanúšikov, ktorí sa chystajú v peknom počte, a zdolať náročného súpera," dodal pre klubový web.