Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xisco tlak na svoju osobu nepociťuje. Rehákovi chutilo čisté konto, Malec vyzdvihol tím

Xisco tlak na svoju osobu nepociťuje. Malecovi
Xisco tlak na svoju osobu nepociťuje. Malecovi Profimedia
Futbalisti Banskej Bystrice si v nedeľnom treťom kole Niké ligy pripísali na svoje konto prvé víťazstvo v sezóne. Na domácom štadióne na Štiavničkách zdolali Dunajskú Stredu 1:0 a bodovali tak v treťom zápase za sebou po predchádzajúcich remízach 1:1 s Ružomberkom a Skalicou.

Banská Bystrica - Dunajská Streda 1:0

Brankár Ivan Rehák síce nemal veľa zákrokov, ale bol dôležitým článkom banskobystrickej defenzívy, ktorá umlčala ofenzívu DAC. "Čisté konto chutí výborne, navyše s tým, že sme získali aj tri body. Po tom minulom zápase, v ktorom sme so Skalicou dominovali, nám teraz šťastie prialo a užil som si to naplno," uviedol 23-ročný brankár, ktorý prišiel pod Urpín z Podbrezovej.

V banskobystrickom drese sa zatiaľ gólovo presadzujú ofenzívni hráči. V Ružomberku to bol Martin Rymarenko, v minulom kole proti Skalici Dominik Veselovský a tentoraz Tomáš Malec. Jeho hlavička z 51. minúty bola víťazná a zároveň išlo aj o premiérový zásah v novom drese po príchode na Štiavničky. Po záverečnom hvizde tak vysoký robustný útočník neskrýval spokojnosť. V Niké lige sa presadil po troch rokoch.

"Je to o to lepšie, že rozhodol o víťazstve môj gól, ale chcem vyzdvihnúť celý tím, lebo sme pracovali ako jeden muž. Víťazstvo i môj premiérový zásah za Banskú Bystricu chutí nádherne. Išiel som do zápasu s tým, že mi to môže vyjsť a chvalabohu aj vyšlo."

"Hlavne sme nechceli Dunajskú Stredu púšťať stredom, lebo tam sú silní. V prvom polčase nás to stálo veľa síl, lebo sme veľa napádali. Nevyzeralo to pekne, ale ubránili sme to a prišiel ten jeden gól. Rátajú sa tri body, to je podstatné."

Hráči Dunajskej Stredy zostali po stretnutí sklamaní. Zaknihovali prvú ligovú prehru v sezóne, pričom v najvyššej súťaži prehrali naposledy pred piatimi mesiacmi v Trnave. Ukončili tak jedenásťzápasovú síriu bez prehry. "Vedeli sme, že aj minulý rok to boli proti Bystrici podobné strety, že ten, kto dá prvý gól, dá sa povedať aj vyhrá. Chceli sme ho dať čo najskôr v prvom dejstve. Myslím, že sme hrali do prestávky dobre, ale na držanie lopty sa nehrá. Pred druhým polčasom sme si povedali, že musíme ešte viac zabrať vo finálnej fáze."

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"A za dve minúty sme dostali gól, podľa mňa úplne zbytočný a lacný. Potom sme už štyridsať minút dobýjali súperovu bránku, ale mali sme len jednu - dve šance. Nepodarilo sa nám vyrovnať a ideme domov bez bodu sklamaní," povedal Christián Herc.

Na tlačovej konferencii čelil tréner DAC Xisco Muňoz aj nepríjemnej otázke, či nepociťuje tlak na svoju osobu, keďže jeho tím neuspel ani v európskej pohárovej súťaži v predkole Konferenčnej lige UEFA. "Nie nepociťujem," znela odpoveď 43-ročného španielskeho kouča.