Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Za prvý polčas sme si prehru nezaslúžili, vraví Gašparík. Procházku mrzí gólová situácia

Gašparík cennú výhru nevydoloval.
Gašparík cennú výhru nevydoloval.TASR / Lukáš Grinaj
Po najväčšom slovenskom futbalovom derby sa teší bratislavský Slovan, ktorý v 11. kole Niké ligy vyhral na trávniku Spartaka Trnava. Vo vyrovnanom zápase rozhodol gól Tigrana Barseghjana (31) zo 69. minúty, padol po výstavne zvládnutej kombinačnej akcii hostí. Domáci však po bitke cítili, že z ostro sledovaného súboja mohli vyťažiť viac.

Trnavčania zvolili stratégiu náročného futbalu, keď belasých od úvodu zápasu vysoko napádali, išli dôrazne do súbojov a v prvom polčase mali opticky navrch. Dve gólové šance mal Ofori, na opačnej strane sa do dobrých pozícií dostali Strelec a Barseghjan. Zlom nastal po zmene strán, hostia získali väčšie držanie lopty a posledný menovaný strelil jediný gól duelu. 

"Keď hráme na riziko vo vysokom pressingu, nemalo by sa stať, že zo stojatej lopty nepokryjeme dostatočne hráča súpera pri prvom nakopnutí. Strelec loptu uhral spätnou prihrávkou a potom sa už nabaľovala ďalšia kombinácia,“ analyzoval rozhodujúcu situáciu tréner Gašparík.

Procházka v obkľúčení Marcelliho a Zuberua.
Procházka v obkľúčení Marcelliho a Zuberua.TASR / Lukáš Grinaj

"Nechceli sme nechať Slovan kombinovať, hrali sme preto vysoko a na riziko, zostávali sme vzadu s troma hráčmi, otvárali sme jednu stranu. Chceli sme byť aktívni, stálo nás to veľa síl, prvý polčas sa hral vo vysokej intenzite," vravel kouč Spartaka.

Reakcia Trnavčanov? Dalo sa to čakať, nič ma nerozhodilo, vraví Takáč a teší sa z triumfu

"Slovan si po obrátke nepodstatným obohrávaním vo svojej zóne získal istotu na kopačky, ale ani to nebolo rozhodujúce. Rozhýbali to ich striedania, na čo sme sa chystali aj cez polčas. Rozhodla jedna situácia, nie ťažká. Nezaslúžili sme si prehrať, hlavne za prvý polčas," dodal Gašparík.

"Z prvého polčasu sme mali dobrý pocit aj cez prestávku v šatni. Chceli sme udržať vysokú intenzitu a stále ich napádať. V druhom nám to už úplne nešlo, otvárali to po ich ľavej strane, vedeli sme, v čom sú silní, že prechodové fázy majú kvalitné. Keď sa rozbehnú, ťažko sa chytajú," pridal svoj pohľad stredopoliar Procházka a pokračoval:

"Gólovú situáciu sme mohli vyriešiť lepšie. Aj my v strede poľa sme mohli očakávať spätnú prihrávku, škoda, že tam nik nebol a neodkopol to." Medzi hráčmi boli po stretnutí protichodné emócie. Domáci schádzali z ihriska smutní, hostia s úsmevom na tvári. Spartak v ďalšom kole cestuje na pôdu Trenčína.

Trnava - Slovan 0:1