Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas proti Trnave bude pre Koštrnu veľmi špeciálny. Poznáme cestu, ako ju zdolať, hovorí

Koštrna zažije veľmi špeciálny zápas.
Koštrna zažije veľmi špeciálny zápas.Milan Štefánik/jimifoto.sk
Skúsený obranca Kristián Koštrna (30) v lete prekvapivo po odchode z Trnavy posilnil Podbrezovú. Na Horehroní sa okamžite stal jednou z opôr mužstva, ktoré túži tretí raz v rade postúpiť do prvej šestky. Odchovanec Spartaka sa v sobotu prvý raz postaví proti svojmu bývalému zamestnávateľovi.

V rozhovore pre klubový web Koštrna otvorene priznal, že to nebude zápas ako každý iný. "Pre mňa to bude špecifickejšie. Určite sa teším, mám tam veľmi veľa kamarátov, poznám trénerov aj vedenie. Bude to pre mňa veľmi zaujímavé," hovoril.

"Teším sa hlavne na fanúšikov, pretože podľa mňa sú najlepší na Slovensku. Mal som ich veľmi rád. Verím tomu, že aj oni mňa. Takisto sa teším na hráčov, trénerov. Bude to pre mňa zaujímavý zápas, pretože som fanúšikom Trnavy, vie to o mne každý v rodine, medzi kamarátmi a aj verejnosťou. Určite budem mať aj menšiu nervozitu a zimomriavky, ale veľmi sa teším," pokračoval.

Koštrna v minulej sezóne bránil hráčov Podbrezovej, teraz to bude naopak.
Koštrna v minulej sezóne bránil hráčov Podbrezovej, teraz to bude naopak.Milan Štefánik/jimifoto.sk

Podbrezová nevyhrala proti Trnave už osem súťažných súbojov v rade. Železiari majú v čerstvej pamäti hlavne semifinálový dvojzápas minulej sezóny Slovenského pohára. V ňom padol iba jeden gól a postúpil Spartak, ktorý v Zelpo Aréne zachránil brankár Takáč. Potom sa riešil hlavne neuznaný gól Bartoša.

"Určite padne aj debata s trénerom o tom, akým štýlom hrá Trnava. Budem sa snažiť dať trénerovi informácie. Oni toho veľa meniť nebudú, keďže proti Podbrezovej sa im v posledných rokoch darilo. Hráme však doma, čo je pre nás veľké pozitívum," nechal sa počuť Koštrna.

Práve výhoda domáceho ihriska by mohla byť rozhodujúca. "Doma sme ešte neprehrali, podávame tu veľmi dobré výkony a dokážeme súperov potrápiť. Vyhrali sme aj vyššími rozdielmi. Verím tomu, že na to nadviažeme a podarí sa nám túto šnúru natiahnuť. Bude to ťažký zápas, keďže Trnava hrá agresívne a kompaktne. Keď však strelíme prvý gól, tak súper bude mať veľký problém. Poznáme cestu, ako ich poraziť," tvrdil.

Posledné zápasy Podbrezovej a Trnavy.
Posledné zápasy Podbrezovej a Trnavy.Flashscore

Z Trnavy putoval do úplne iného prostredia, na ktoré si však rýchlo zvykol. Nielen z geografického pohľadu musel podstúpiť zmeny.

"Už som to hovoril aj v iných rozhovoroch, že som v lete nepočítal s alternatívou, že budem hráčom Podbrezovej. Veci sa vyvinuli a musím povedať, že je to pre mňa veľmi zaujímavá destinácia. Som naozaj rád, že tu môžem byť. Snažím sa pomôcť spoluhráčom, ale aj celému klubu a všetkým, ktorí do mňa vložili dôveru, aby sme boli úspešní," vravel a dodal:

"Samozrejme, je to pre mňa niečo nové, pretože filozofia tu a v Trnave je po futbalovej stránke úplne odlišná. Tu je to tak, že sa viac pracuje s hráčmi, snažia sa ich zdokonaliť a posunúť ďalej. V Trnave to bolo primárne o výsledkoch. Chceli hrať Európu, vyhrávať trofeje a byť hore v tabuľke."

Aktuálne postavenie oboch tímov v tabuľke.
Aktuálne postavenie oboch tímov v tabuľke.Flashscore

Zatiaľ čo Bíli Andeli majú zakaždým jasný cieľ, ktorým je zbierať body a vyhrávať zápasy, tak pod Šiklovom sa viac sústredia na jednotlivcov a mládež. Ruka v ruke s tým nemôžu zabúdať ani na postavenie v tabuľke či predvedené výkony na ihrisku.

"Preto je to pre mňa ťažšie, keďže som nebol zvyknutý, že v Podbrezovej sa viac robí s vývojom hráča, ako dbá na výsledky. To hovorím vo veľkých úvodzovkách, pretože aj v Podbrezovej chceme dosahovať dobré výsledky, ale v Trnave je to predovšetkým o nich. Tam sa jeden zápas prehral, remizovali a tlak bol obrovský od klubu aj fanúšikov," prezradil Kristián Koštrna.

"Myslím si, že naše mužstvo môže hrať s hocikým. Keď každý hráč podá koncentrovaný a nadštandardný výkon, tak dokážeme odohrať dobrý zápas s každým. Prial by som si, aby sme zápas proti Trnave zvládli výsledkovo, pretože by to pre mňa bolo nadšenie, že by sme ju porazili, aj keď viem, že Podbrezová má s nimi horšiu sériu. O to viac by to bolo pre vedenie a všetkých v klube potešujúce. Verím tomu, že na to máme a odohráme dobrý zápas," uzavrel.