Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina hladko vyhrala v Dunajskej Strede a je novým lídrom Niké ligy, preskočila Slovan

Žilina je novým lídrom Niké ligy.
Žilina je novým lídrom Niké ligy.TASR - Daniel Stehlík
Futbalisti MŠK Žilina vyhrali v nedeľnom zápase 10. kola Niké ligy na pôde Dunajskej Stredy a poskočili pred Slovan Bratislava na prvé miesto tabuľky. Banská Bystrica zdolala Michalovce.

Banská Bystrica - Michalovce 1:0

Dôležitý zápas pre oba tímy začali lepšie hostia, ale nebezpečnú hlavičku Marcina dokázal Trnovský vyraziť, a tak udrel na druhej strane Martin Rymarenko. Pas Veselovského usmernil ideálne k žrdi, takže Sahinovič mal len malú šancu na úspešný zákrok.

Pre banskobystrického útočníka to bol štvrtý zásah v sezóne a tretí v ostatných troch dueloch. Na ďalší nebezpečný moment sa čakalo až do nadstaveného času úvodného polčasu. Marcin síce z diaľky napol sieť a utekal sa tešiť, no pre predošlé spracovanie si lopty rukou v podaní Ikobu nemohol VAR gól uznať.

V druhom polčase ubudlo šancí, no Michalovce mohli vyrovnať v nadstavenom čase Pačindom, ktorý na päťke sám nepokoril Trnovského. Banská Bystrica ukončila sériu šiestich zápasov bez výhry a poskočila na siedme miesto. Michalovce sú razom posledné.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dunajská Streda - Žilina 0:3

Na Žitnom ostrove síce diváci nesledovali veľa šancí, ale keď už nejaká v prvom polčase prišla, tak skončila gólom. Žilina ukázala, že sa nachádza vo výbornej forme. Za úvodných 45 minút vyslala do priestoru brány dve strely, zatiaľ čo domáci ani jednu, pričom obe skončili za Popovičom.

Najskôr sa v strede poľa krásne uvoľnil Sauer, poslal presnú prihrávku za obranu. Adrián Kaprálik sa poľahky dostal cez Méndeza, aby si vychutnal zakončenie. Zakrátko Káčer centroval z rohového kopu presne na hlavu stopéra Jána Minárika, ktorého prudká hlavička sa od brvna dostala do siete.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Pre obrancu Žiliny to bol druhý gól v sezóne, dostal sa na polovicu svojich štyroch z posledného ročníka. Káčer zas zaznamenal štvrtú asistenciu, jeho rekordom v Niké lige je päť. Krátko po zmene strán sa však zranil a musel byť stiahnutý z hry.

Šošoni definitívne o zisku trov bodoch a prvom mieste v tabuľke rozhodli dvadsať minút pred koncom. Mário Sauer aj druhýkrát vykúzlil presnú kolmicu za obranu Dunajskej Stredy, tentoraz obrancom ušiel Dávid Ďuriš a tiež si počínal rutinérsky.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore