Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina nepredbehla Slovan, belasí vo veľmi zaujímavom šlágri zdolali Dunajskú Stredu

Aktualizované
Žilina je novým lídrom Niké ligy.
Žilina je novým lídrom Niké ligy.TASR
Futbalisti Žiliny vyhrali v sobotnom zápase 7. kola Niké ligy proti Skalici. Komárno dokázalo otočiť zápas v Banskej Bystrici. Michalovce si rozdelili body s Trenčínom. Slovan vyhral šláger kola v Dunajskej Strede a ostáva na čele tabuľky.

Banská Bystrica - Komárno 2:3

Domáci mali lepší vstup do zápasu a aj keď strelu Maleca z diaľky výborným zákrokom Trefil vytesnil, tak následný center dostal hlavou do siete Boris Godál. Komárno odpovedalo veľmi rýchlo po akcii, keď Rehák najskôr vyrazil loptu spod nôh súpera, ale Špyrka ju prihral Šimonovi Šmehylovi a ten sa už nepomýlil.

V závere úvodného dejstva sa Rehák blysol proti zakončeniam Pillára aj Tamása. Na druhej strane rana Willwébera pod brvno skončila zákrokom Trefila. Po hodine hry Klimpl zablokoval strelu Tamása rukou, čo odhalil VAR a hlavný rozhodca Kráľovič nariadil pokutový kop. Jozef Špyrka ale túto možnosť nevyužil, o milimetre minul bránu. 

Mrzieť ho to mohlo o to viac, že penaltu získala k dispozícii aj Banská Bystrica. Útočník Martin Rymarenko tvrdou ranou nedal gólmanovi súpera šancu, lenže potom prišiel otočka Komárna. Šimon Šmehyl tečovanou strelou z diaľky vyrovnal a v prvej minúte nadstaveného času dokonal obrat Ganbold Ganbayar.

Prvý mongolský hráč v Niké lige sa postaral o svoj premiérový zásah medzi elitou. Komárno zaznamenalo druhú výhru v sezóne a poskočilo na deviate miesto.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Michalovce - Trenčín 1:1

Už v tretej minúte sa Michalovce mohli dostať do vedenia, avšak zakončenie po rohovom kope na čiare zastavil Skovajsa. Uchegbo sa snažil dostať Trenčín do vedenia, ušiel defenzíve, domácich podržal Lukáč, ktorý dobre čítal hru. Dobrú formu po príchode na Zemplín následne potvrdil Alexandros Kyziridis.

Po zaváhaní Bagina z mierneho uhlu krížnou strelou prekonal Katiča. V ďalšom priebehu dokazoval Lukáč svoju kvalitu, keďže výborné zákroky predviedol proti pokusom Uchegba i Djerleka. Trenčania dokázali vyrovnať v 53. minúte po hlavičke Rahima Ibrahima, ktorý vyskočil vyššie ako niekoľko obrancov okolo neho.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Skalica 3:2

Žilina bola od úvodu aktívnejšia, lenže šance ostali sprvu nevyužité. Kaprálik zblízka tesne minul bránu, následne na druhej strane nebol presný ani Matejov a do tretice Kaprálik v ťažkej pozícii neprekonal Junasa, z dorážky neuspel Alijagič. Skalica sa prekvapivo dostala do vedenia v 44. minúte po zákroku Hubočana v pokutovom území.

Nariadený pokutový kop premenil Oliver Podhorín. V nadstavenom čase stihol vyrovnať svojim druhým gólom v Niké lige útočník Denis Alijagič. Šošoni po zmene strán zásluhou Adriána Kaprálika otočili výsledok. Výborne ho našiel Ďuriš, zapísal druhú asistenciu v zápase a spomínaný futbalista ideálne oslávil 100. zápas v najvyššej súťaži.

Kaprálik zas ukončil stretnutie s dvomi gólmi, keď dobre zareagoval vo vápne na pas Minárika a v sklze ho upratal za Junasa. Hostia síce záver zdramatizovali, keď sa Róbert Matejov dostal k odrazenej lopte, lenže vzápätí videl červenú kartu Adam Krčík a favorit si víťazstvo postrážil. Žilina aspoň priebežne poskočili na čelo tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dunajská Streda - Slovan Bratislava 1:2

Šláger kola sa hral na Žitnom ostrove. Na ťažkom teréne sa obaja súperi sústredili hlavne na defenzívu. Aj preto prišla prvá šanca až v závere úvodného dejstva, keď sa Barseghjan predral cez os ihriska, zakončenie ľavačkou mu bravúrne vychytal Popovič. Všetkému predchádzal hraničný zákrok Weissa na Baja.

Krátko po zmene strán sa center z rohového kopu odrazil k Brunettimu a jeho strieľanú loptu si stopér Guram Kašia nešťastne zrazil do vlastnej brány. Dunajská Streda ale vedenie nedokázala udržať. Počas 56. minúty si rozohrávku priameho kopu zobral na starosti Tigran Barseghjan a krásnou strelou poslal loptu od žrde do siete.

Arménsky futbalista sa necelých desať minút pred koncom oprel do strely z diaľky, tú tečoval Metsoko a Popovič bol znova bez šance. Napriek veľkej radosti belasých zasiahol VAR a všimol si, že hrací predmet tečoval africký útočník rukou. Rozhodca Dohál tým pádom gól zrušil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Slovan aj tak dokázal vyhrať. Mak si prebral loptu v pokutovom území a následne vystrelil do ruky Csingera. Loptu si na biely bod postavil Barseghjan. Aj keď Popovič trafil stranu, zastaviť strelu nedokázal. DAC sa v závere dostal do tlaku, možnosť vyrovnať mal mladučký Bősze, všetko vyriešil Takáč.

Dunajská Streda mohla v deviatej minúte nadstaveného času zahrániť remízu, nakoľko Blackman zasiahol lakťom svojho protihráča. Kapitán Matej Trusa si postavil loptu na biely bod a prekopol bránu. Slovan získal v šlágri 7. kola všetky tri body a vrátil sa pred Žilinu na čelo tabuľky.

Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore