Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žilina opäť zbíjala na Tehelnom poli, Slovanu strelila päť gólov. Trnava remizovala s Ružou

Aktualizované
Žilina nedala Slovanu žiadnu šancu.
Žilina nedala Slovanu žiadnu šancu.TASR - Pavol Zachar
Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľnom zápase 6. kola Niké ligy na domácej pôde proti Žiline hladko 0:5.

Slovan Bratislava - Žilina 0:5

Belasí v stredu spečatili postup do hlavnej fázy Ligy majstrov a tréner Weiss oproti tomuto duelu pretočil zostavu. Na Tehelnom poli ale jeho zverenci nenadviazali na veľký úspech. Prvýkrát v ligovej sezóne stratili body, navyše nedali ani jeden gól a inkasovali ich až päť, čo sledovalo slušných 8 119 divákov.

Všetko mohlo byť inak, keby Belko nechytil nepríjemný krížny pokus Marcelliho. V 32. minúte udreli hostia prvý raz po tom, ako Adrián Kaprálik prešiel sprava viac na os a prudkým pokusom za pomoci teču Vojtka prekonal Trnovského. Šošoni zakrátko prišli o zraneného Iľka, toho nahradil Ďuriš.

Ešte pred prestávkou preniesol Káčer hru na pravú stranu pokutového územia, odkiaľ mladý Timotej Hranica nedal prudkou strelou k žrdi žiadnu šancu bratislavskému gólmanovi. Žilinčania si v závere úvodného dejstvo vytvorili veľký tlak. Kapitán Minárik po rohovom kope v 45. minúte dokonca opečiatkoval brvno.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Následne Trnovský vytiahol skvelý zákrok pri pokuse Bileho zblízka, tento gólman zachránil aj po pätičke Minárika a počas skrumáže v malom vápne na čiare zachraňoval Vojtko. Do druhého polčasu naskočili na domácej strane Tolič aj Blackman, čo malo želaný efekt aspoň z hľadiska šancí.

Barseghjan prakticky hneď po zmene strán trafil prudkou ranou brvno. Postupne sa do hry opäť dostali hostia a keď Kaprálik vymyslel krásnu kolmicu za obranu a Dávid Ďuriš jednoducho prestrelil Trnovského, tak to bolo o tri góly. V 81. minúte prišiel na ihrisko Mário Sauer a po niekoľkých desiatkach sekúnd sa aj on zapísal medzi strelcov.

Mladý stredopoliar si našiel odrazenú loptu pred pokutovým územím a technicky ju nasmeroval do siete. Aby toho nebolo málo, tak ten istý hráč na začiatku nadstaveného času pridal aj piaty presný zásah, na zadnej tyči ho presne našiel Alijagič. Situáciu ešte preveroval VAR.

Žilina tak vyhrala na Tehelnom poli už druhý raz po sebe. Navyše sa v tabuľke takmer dotiahla na vedúci Slovan, keďže má o iba o jeden bod menej. Zverenci tréner Ščasného okrem toho disponujú s dvanástimi gólmi najlepšou ofenzívou. Belasí naposledy inkasovali päť gólov v apríli od Dunajskej Stredy pri prehre 3:5.

Trnava - Ružomberok 2:2

Trnava mala veľmi dobrý vstup do zápasu, pretože už v deviatej minúte sa Miloš Kratochvíl dostal v šestnástke k lopte, ktorú defenzíva Ružomberka nedokázala odpratať a poslal ju do siete. Druhýkrát sa Spartak tešil po zakončení Daniela, lenže predčasne, keďže sa mával ofsajd.

Napriek tomu netrvalo dlho a domáci predsa len viedli o dva zásahy. Martin Mikovič krásnou ranou z diaľky nedal šancu na zákrok pre Frühwalda. Predčasne sa tešil takisto Kelemen na druhej strane, rovnako sa nachádzal v postavení mimo hry. Tretí gól mal na nohe Zeljkovič, zblízka nechal vyniknúť brankára súpera.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ruža pred prestávkou predsa len znížila skóre. Kelemen zabojoval, prihral do pokutového územia na Jana Hladíka a ten z uhlu nachytal Freliha. Okamžite po zmene strán pálil Zeljkovič, hostí zachránilo brvno. Šancí pribúdalo na oboch stranách.

Osamotený Kelemen trestuhodne minul bránu, zatiaľ čo Frühwald hneď dvakrát vychytal Kratochvíla v ideálnych pozíciách. Po hodine hry zahral Ďuriš vo vlastnej šestnástke rukou, čo potvrdil aj VAR, a tak kapitán Martin Chrien využil nariadený pokutový kop, vďaka čomu sa tímu spod Čebraťa podarilo vyrovnať.

Trnavčania mali v závere viac z hry, snažili sa strhnúť výsledok späť na svoju stranu. Nepodarilo sa to hlavne pre to, že Frühwald sa vyhecoval k ďalšiemu perfektnému výkonu a zarmútil predovšetkým Picha, jeho strelu vyškriabal z bránkovej čiare v hodine dvanástej.

Tabuľka Niké ligy po nekompletnom 6. kole.
Tabuľka Niké ligy po nekompletnom 6. kole.Flashscore