Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šošoni zdolali oslabenú Bystricu a opäť sú na čele, Podbrezová porazila Komárno

Na snímke hráči Žiliny - zľava Kristián Bari a Mário Sauer.
Na snímke hráči Žiliny - zľava Kristián Bari a Mário Sauer.TASR - Daniel Stehlík
Futbalisti Žiliny vyhrali v nedeľnom zápase 11. kola Niké ligy a vrátili sa pred Slovan na prvé miesto tabuľky. Podbrezová na štadióne v Zlatých Moravciach zdolala Komárno.

Komárno - Podbrezová 1:2

Stretnutie dlho neprinášalo žiadne zaujímavejšie situácie na jednej či druhej strane. K dispozícii bolo iba niekoľko nedotiahnutých náznakov. Gól padol v podstate z prvej vážnejšej šance. Smékal poslal loptu do pokutového územia, kde si ju prebral Alasana Yirajang, uvoľnil sa cez Diviša a krížnou strelou otvoril skóre.

Jeho zásah síce pôvodne čiarový arbiter pre údajný ofsajd nepochopiteľne neuznal, ale systém VAR jasne ukázal, že africký krídelník mimo hry nestál. Komárno takmer okamžite vyrovnalo, no Sliacky z hranice malého vápna prestrelil brvno brány Danka.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po zmene strán pokračoval podobný obraz hry s nízkym počtom zakončení. Zmenila to prihrávka Ďatka za obranu, lenže tú Sanusi zblízka nasmeroval do Trefila a z dorážky nepochodil ani Smékal. Domáci tak dokázali vyrovnať. Po priamom kope nadvihol center Ganbold, loptu následne na zadnej žrdi poslal z prvej do siete Dominik Žák.

Podbrezová nakoniec odchádzala zo Zlatých Moraviec s tromi bodmi a šiestym miestom v tabuľke, pretože o skvelý oblúčik do šestnástky sa postaral Paraj, videl to Roland Galčík a prehodil Trefila. Pillár z čiary nedokázal loptu odkopnúť. 

Žilina - Banská Bystrica 2:0

Žilina mohla vyhrávať už po niekoľkých desiatkach sekúnd, avšak strelu Ďuriša z osi pokutového územia bravúrne vytesnil Trnovský. Na druhej strane vyskúšal ranu z diaľky Rymarenko, loptu smerujúcu po brvno skvele vyškriabal Belko. V 24. minúte Pekarík objavil osamoteného Sauera, ten vo výbornej pozícii netrafil priestor brány.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Dôležitý moment prišiel tesne pred prestávkou, nakoľko unikajúceho Bileho fauloval skúsený obranca Boris Godál a po preskúmaní situácie cez VAR videl červenú kartu. Šošoni využili presilovku prvý raz v 62. minúte. Práve Eric Bile sa dostal k odrazenej lopte v pokutovom území a poslal ju do siete.

Banská Bystrica definitívne prišla o šancu na zisk aspoň bodu po druhom inkasovanom góle. Ďuriš po rohovom kope vystrelil z diaľky, tečovaný pokus si našiel Kristián Bari a zblízka ho usmernil za čiaru. Žilinčania doviedli duel do úspešného konca a vrátili sa na prvé miesto tabuľky pred Slovan.

Tabuľka Niké ligy po víkendovom 11. kole.
Tabuľka Niké ligy po víkendovom 11. kole.Flashscore