Zmrhal na odchode zo Slovana, český stredopoliar spojí sily s trénerom Guľom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmrhal na odchode zo Slovana, český stredopoliar spojí sily s trénerom Guľom

Zmrhal bude mať ďalšieho slovenského trénera.
Zmrhal bude mať ďalšieho slovenského trénera.TASR
Český futbalový stredopoliar Jaromír Zmrhal (30) bude po skončení zmluvy v bratislavskom Slovane hrať za Apollon Limassol. S cyperským prvoligistom sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Zmrhal pôsobil v Slovane od leta 2021, keď do tímu slovenského šampióna prestúpil z Brescie po hosťovaní v Mladej Boleslavi. Predtým si niekoľko rokov obliekal dres Slavie Praha (2012 až 2019). S bratislavským celkom získal tri majstrovské tituly, nastúpil zaň v 133 stretnutiach a dal 18 gólov. Na konte má aj 23 štartov v českej reprezentácii s jedným presným zásahom.

Generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. ešte v polovici mája informoval, že klub rokuje so Zmrhalom o prípadnej ďalšej spolupráci. Napokon sa český hráč sťahuje na ostrov v Stredozemnom mori. "Apollon sa so Zmrhalom dohodol na podmienkach kontraktu do mája 2026. V najbližších dňoch pricestuje na Cyprus na lekársku prehliadku, po ktorej podpíšeme zmluvu," uviedol cyperský klub vo štvrtok na oficiálnom webe.

Na Cypre bude Čech pôsobiť pod taktovkou trénera Guľu, ktorý sa nedávno stal novým koučom Apollonu. Naposledy pôsobil na lavičke Dunajskej Stredy, kde pre neuspokojivé výsledky po necelom roku a pol skončil. Tím doviedol v sezóne 2022/23 k druhému miestu v Niké lige. Teraz si vyskúša prvé pôsobenie mimo strednej Európy. Okrem Česka (Plzeň) a Slovenska (Trenčín, Žilina, DAC) okúsil aj poľskú ligu, v ktorej trénoval Wislu Krakov. 

Tréner Guľa si našiel nový angažmán, premiérovo zamieri na juh Európy