Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zo Slovana do Prahy. Lichý si vyskúša pôsobenie v najvyššej českej súťaži

Lichý mieri do českej metropoly.
Lichý mieri do českej metropoly.Profimedia
Futbalistov pražskej Dukly posilnil slovenský stredopoliar Filip Lichý. Dvadsaťtriročný hráč prichádza do tímu nováčika najvyššej súťaže zo Slovana Bratislava na ročné hosťovanie s opciou na prestup. Dukla o tom informovala na svojom webe.

Lichý prišiel do Slovana už ako mladík v roku 2017 a za prvý tím nastúpil na 62 súťažných stretnutí, v ktorých strelil dva góly. Zahral si aj európske poháre, v slovenskej najvyššej lige pôsobil ešte na hosťovaní v Ružomberku a vyskúšal si aj duely sa rezervu bratislavského klubu.

"Uvedomujeme si, čo je v tejto fáze jeho kariéry preňho kľúčové, a to je herná prax. Vyhoveli sme Filipovi v jeho vôli ísť na hosťovanie, kde by mohol získať väčší herný priestor," uviedol generálny riaditeľ Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

S hosťovaním súhlasil aj kouč Vladimír Weiss. "Aj po diskusii s hlavným trénerom sme spoločne dospeli k záveru, že pre Filipa je v tomto veku najdôležitejšie pravidelne hrávať, aby mohol rozvíjať svoj potenciál i talent. Hosťovanie v kvalitnej českej lige by mu v tomto smere mohlo pomôcť," dodal Kmotrík.

Samotný futbalista sa na naberanie skúseností v zahraničí teší. "Každý hráč má sen skúsiť si zahraničnú ligu a som rád, že sa mi to podarilo. Dukla je známy klub s bohatou históriou, veľmi sa teším na túto novú výzvu," povedal Lichý pre oficiálnu stránku pražského klubu.

V Dukle sa stretne so svojimi krajanmi brankárom Matúšom Hruškom a obrancom Michalom Svobodom. "S Matúšom sa poznám veľmi dobre, niekoľkokrát sme proti sebe hrali v slovenskej lige. S Mišom sme sa v akadémii Slovana minuli, ale oboch poznám a poteší, keď budem v kabíne počuť aj slovenčinu," priznal bývalý reprezentant Slovenska do 21 rokov.

Ďalšie prestupy a špekulácie