Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Emócie, krásna cesta a medaila. Na chlapcov som hrdý, vraví Henry po striebre z olympiády

Henry sa najcennejšieho kovu nedočkal.
Henry sa najcennejšieho kovu nedočkal.Reuters
Tréner francúzskeho olympijského výberu Thierry Henry (46) je hrdý na výnimočnú cestu mužstva na domácom turnaji. Bývalý útočník sa tak vyjadril aj napriek tomu, že pre krajinu sa mu spolu s tímom nepodarilo získať prvú zlatú medailu z olympiády za posledných 40 rokov. Vo finálovom dueli uspelo Španielsko.

Francúzsko - Španielsko 3:5 pp

Les Bleus povzbudzovaní vášnivými fanúšikmi, ktorí zaplnili tribúny Parku Princov, uštedrili Španielom prvý zásah už v 11. minúte zásluhou Millota. Súper však predviedol silnú 10-minútovku, počas ktorej zaknihoval tri góly a skóre otočil. Hostitelia si dali nádej pred záverom trefou na 2:3 a v tretej minúte nadstavenia poslal zápas do predĺženia premeneným pokutovým kopom Mateta.

V nasledujúcich dvoch štvrťhodinách sa stal hrdinom výberu trénera Deniu dvojgólový útočník Camello, ktorý vystrieľal španielskemu kádru zlaté medaily. Henry však bude na turnaj a striebro spomínať ako na niečo, čo všetkých zjednotilo.

Henry ďakoval francúzskym fanúšikom za podporu.
Henry ďakoval francúzskym fanúšikom za podporu.Reuters

"Bolo to magické. Chlapcom som povedal, že som na nich hrdý a že sme získali medailu. Iste, nie je to také, ako sme chceli, ale tento príbeh je úžasný," povedal novinárom bývalý francúzsky reprezentant a dodal:

"Myslím si, že si to všetci užili. Neskončilo sa to dobre, ale boli tu emócie, krásna cesta a medaila. Sme nádherná krajina, keď držíme spolu. Je krásne vidieť ľudí s dresmi a vlajkami na olympiáde. Ťažko oslavovať túto medailu, ale musíme to urobiť. Bol to príbeh, úžasná ľudská cesta."

Aj líder tímu a kapitán Lacazette, ktorý naposledy hral za seniorský tím Francúzov ešte v roku 2017, označil olympijskú jazdu mužstva za nezabudnuteľnú a bol vďačný, že toho mohol byť súčasťou.

"Henrymu ďakujem, že mi dôveroval a prinútil ma opäť si obliecť francúzsky dres. Budem si pamätať túto cestu a aj atmosféru, ktorú sme zažili. Myslím si, že všetci Francúzi sú na nás po tom všetkom hrdí. Aj keď sme sklamaní. Neviem, či bol tento zápas najdôležitejší, ale z hľadiska emócií jeden z najkrajších," uviedol 33-ročný útočník.