Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzi chcú z olympiády medailu, hlási kapitán Lacazette. Henry vyžaduje útočný futbal

Lacazette je jedným z troch hráčov nad 23 rokov vo výbere trénera Henryho.
Lacazette je jedným z troch hráčov nad 23 rokov vo výbere trénera Henryho.Profimedia
Alexandre Lacazette (33) je hrdý, že mu tréner Thierry Henry (46), jeho idol z detstva, zveril zodpovednosť viesť francúzsky olympijský tím z pozície kapitána. Skúsený kanonier dúfa, že domáca podpora fanúšikov zosilní medailové ambície výberu Les Bleus.

Lacazette, ktorý naposledy hral za Francúzsko v roku 2017, v rozhovore pre FIFA zverejnenom v sobotu uviedol, že olympijský tím, mužstvo do 23 rokov s tromi hráčmi nad túto hranicu, sa pred štartom turnaja, na ktorom je cieľom získať pre Francúzsko druhú zlatú medailu vo futbale, stalo súdržnou skupinou.

"Všetci máme rovnaké ambície, ísť až do konca a získať medailu. Skutočnosť, že sú to domáce hry, nás bude naozaj motivovať," zdôraznil skúsený útočník, ktorý oblieka dres francúzskeho Lyonu.

Bývalý kanonier Arsenalu ďalej prezradil, že šéf lavičky Thierry Henry chce, aby tím predvádzal útočný štýl futbalu založený na držaní lopty. "Takticky je rozhodne prezieravý. Chce najmä, aby sme si to užívali a robili divákom šou," nadviazal Lacazette.

Francúzsko sa predstaví v skupine A. Olympiádu odštartuje proti Spojeným štátom v stredu v Marseille, dva dni pred slávnostným otvorením hier v Paríži.