Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko hladko vyhralo skupinu, Egypt zaskočil Španielsko. Ďalej aj Argentína a Maroko

Aktualizované
Almada rozhodol o výhre Argentíny.
Almada rozhodol o výhre Argentíny.AFP
Futbalisti Egypta vyhrali v utorkovom treťom zápase skupinovej fázy na olympijskom turnaji mužov proti Španielsku a ovládli základnú A-skupinu. La Furia Roja postupuje z druhej priečky. Skupinu B ovládlo pred Argentínou, prekvapivo, Maroko. Obaja však postupujú ďalej. Francúzsko bez straty bodu vyhralo skupinu A. Vo štvrťfinále vyzvú Francúzi Argentínu. V ďalších konfrontáciách sa stretnú Španieli s Japoncami. Maročania narazia na USA a Paraguaj si zahrá s Egyptom.

Skupina A

Nový Zéland - Francúzsko 0:3

Domáce Francúzsko prešlo základnou skupinou ako nôž maslom, pretože získalo všetky tri stretnutia, získalo plný počet deviatich bodov a malo skóre 7:0. Tréner Henry si proti Novému Zélandu mohol dovoliť pošetriť niektoré opory. Do streleckej listiny sa zapísali Mateta, Doue a Kalimuendo.

USA - Guinea 3:0

Podľa očakávaní postupuje z druhého miesta americký tím. Už na úvod strelil víťazný gól Mihailovič, potom sa dva razy trafil Paredes. USA má na konte šesť bodov, nestačilo iba na Francúzov. Guinea končí bez bodu posledná.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Skupina B

Maroko - Irak 3:0

Pred záverečným skupinovým kolom začínali všetky štyri tímy na rovnakej štartovacej pozícii - s tromi bodmi. Prvé miesto berie s rovnakým skóre, vďaka lepšej vzájomnej bilancii, Maroko, ktorého vysoké víťazstvo nad Irakom zariadil svojím štvrtým gólom najlepší strelec turnaja Rahimi.

Ukrajina - Argentína 0:2

Po prekvapivej a kontroverznej úvodnej prehre s Marokom Argentínčania vyhrali druhýkrát za sebou. Almada zabezpečil triumf nad Ukrajinou krátko po zmene strán výstavnou strelou a Echeverri pečatil rezultát v nadstavení. Na trávnik sa dostal v 79. minúte. 

Ďalej ide Maroko a Argentína.
Ďalej ide Maroko a Argentína.Flashscore

Skupina C

Dominikánska republika - Uzbekistan 1:1

Oba tímy ukončili svoju púť turnajom v základnej skupine a bez víťazstva. Pre Dominikánsku republiku to bola druhá remíza, Uzbekistan získal po dvoch prehrách premiérový bod. Skóre otvoril z pokutového kopu Rafael Ňúňez, o vyrovnanie sa postaral Ališer Odilov.

Španielsko - Egypt 1:2

Egypt zaskočil favorizované Španielsko a vyhral základnú skupinu. Hrdinom africkej krajiny sa stal útočník Ibrahim Adel, ktorý strelil oba góly svojho tímu. V závere riadneho hracieho času vykresal iskierku nádeje Samu Omorodion, no La Furia Roja nedokázala vyrovnať. Egypt tak so siedmimi bodmi skončil na prvej priečke, druhí Španieli majú šesť bodov.

Konečná tabuľka skupiny C.
Konečná tabuľka skupiny C.Flashscore

Skupina D

Izrael - Japonsko 0:1

Japonci si udržali so skóre 7:0 stopercentnú bilanciu. Skupinu uzavreli výhrou 1:0 s Izraelom. V nadstavenom čase rozhodol o troch bodoch striedajúci Hosoya.

Paraguaj - Mali 1:0

Druhú postupovú priečku v skupine D obsadil Paraguaj. Hneď v úvode sa preasdil Fernández. Pre Paraguajčanov to bol druhý triumf v rade po prehre z prvého kola.