Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko si zahrá o finále, čaká ho Egypt. Maročania vyzvú v semifinále Španielsko

Aktualizované
Francúzsko má doma šancu vyhrať zlato.
Francúzsko má doma šancu vyhrať zlato.Profimedia
Futbalisti Maroka sa stali prvým semifinalistom olympijského futbalového turnaja mužov, následne sa z postupu tešilo aj Španielsko. Egypt bude takisto hrať o medaily, keďže po penaltovom rozstrele vyradil Paraguaj. Kvarteto postupujúcich skompletizovalo domáce Francúzsko.

Maroko - USA 4:0

Maroko kráča turnajom zatiaľ dosť suverénne a bude hrať o medaily, pretože Američanov zmietlo hladko 4:0. O prvý a zároveň víťazný gól sa postaral z pokutového kopu útočník Soufiane Rahimi, ktorý je s piatimi zásahmi najlepším strelcom olympijského turnaja. Postupne sa k nemu do streleckej listiny pridali Akhomach, Hakimi a Maouhoub.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Japonsko - Španielsko 0:3

Japonsko síce prešlo skupinou s plným počtom bodov, ale osudným sa mu stalo, že z druhého miesta dostalo za súpera favorizované Španielsko, ktoré ukázalo svoju silu. Dvakrát sa presadil Barcelončan Fermín López a poistku pridal v závere Abel Ruiz. Asistenciu si pripísal aj mladý stopér Cubarsí.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Egypt - Paraguaj 2:1 pen.

Na prvý gól sa čakalo až do 71. minúty, keď sa presadil Diego Gómez. Paraguaj bol pomerne blízko k postupu, ale tesne pred koncom vyrovnal tretím presným zásahom na turnaji Ibrahim Adel. Nerozhodlo ani predĺženie, došlo až na penaltový rozstrel. V ňom zlyhal iba jeden hráč - Paraguajčan Marcelo Pérez počas druhej série. Do semifinále po rozhodujúcom zásahu Adela postúpil Egypt.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Francúzsko - Argentína 1:0

Francúzsko neinkasovalo na domácom turnaji ani štvrtý raz po sebe a čo sa týka čistého času, tak ťahá šnúru 360 minút bez gólu v jeho sieti. Do semifinále poslal galského kohúta víťazným gólom už v piatej minúte Jean-Philippe Mateta. V závere pridal druhý zásah Olise, ale ten nakoniec VAR zrušil. Argentína si počas dlhého nadstaveného času vypracovala tlak, vyrovnať nedokázala. Po záverečnom hvizde jej členovia vyvolali zbytočné strkanice.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Semifinálové dvojice:

Maroko - Španielsko (5. august, 18:00)

Francúzsko - Egypt (5. august, 21:00)