Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Francúzsko, Španielsko aj Argentína pozície favoritov potvrdili, s outsidermi sa natrápili

Aktualizované
Argentína zaznamenala prvú výhru na turnaji.
Argentína zaznamenala prvú výhru na turnaji.Profimedia
Španielski futbalisti sa stali prvými štvrťfinalistami mužského olympijského turnaja vo Francúzsku. V druhom vystúpení zvíťazili v Bordeaux nad Dominikánskou republikou a so ziskom šiestich bodov sú na čele tabuľky C-skupiny. V B-skupine si prvé body na turnaji pripísala Argentína, ktorá zdolala Irak.

Skupina A

Nový Zéland - USA 1:4

Američania o svojej výhre rozhodli prakticky hneď na úvod, nakoľko penaltu premenil Mihailovic, ten istý hráč pripravil druhý zásah Zimmermanovi a v 30. minúte zvýšil Busio. Po hodine hry to bolo vďaka Aaronsovi už o štyri presné zásahy. Konečný výsledok iba upravil Randall. Oba tímy majú po tri body a pravdepodobne z tejto dvojice vzíde druhý postupujúci.

Francúzsko - Guinea 1:0

Domáce Francúzsko si zabezpečilo istotu postupu, ale nebolo to vôbec jednoduché. Guinea totiž strelila v prvom polčase dva góly, oba zrušil VAR pre ofsajd. Predčasne sa tešili Keita aj Touré. Hrdinom galského kohúta sa v závere stal obranca Kiliann Sildillia.

Skupina B

Argentína - Irak 3:1

Futbalisti Argentíny po prehre s Marokom potvrdili pozíciu favorita a zdolali Irak. Nemali to však jednoduché, keďže na otvárací zásah Almadu odpovedal Hussein. Rozhodnutie prišlo v 62. minúte, keď sa presadil Gondou a poistku pridal Fernandez. Ofenzívny líder Julian Álvarez si pripísal dve asistencie.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ukrajina - Maroko 2:1

Maroko nedokázalo nadviazať na úvodné víťazstvo proti Argentíne a tentoraz prehralo. Ukrajina viedla od úvodu zásluhou Kriskiva. V 63. minúte bol vylúčený Saljuk a následný pokutový kop využil na svoj tretí gól na turnaji Rahimi, vďaka čomu je momentálne najlepším strelcom, ale oslabená európska krajina sa teší z troch bodov zásluhou zásahu Krasnopira v ôsmej minúte nadstavenia.

Skupina C

Dominikánska republika - Španielsko 1:3

Španielsko má po dvoch dueloch šesť bodov a istý postup. Outsider však reagoval na úvodný zásah Fermína, nakoľko vyrovnať dokázal Montes De Oca. Potom však videl červenú kartu Azcona a La Furia Roja rozhodla o výhre. Presadili sa Baena aj Gutierréz.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Uzbekistan - Egypt 0:1

Egypt je po tesnej výhre na druhom mieste skupiny so ziskom štyroch bodov a postup má veľmi blízko. Ak porazí Španielsko, tak dokonca môže skupinu vyhrať. Africká krajina pritom v doterajších 180 odohraných minútach ešte ani raz neinkasovala a teraz strelila prvý gól, o ktorý sa postaral Ahmed Kouka.

Skupina D

Izrael - Paraguaj 2:4

Paraguaj sa spamätal po vysokej prehre a pripísal si dôležité tri body, ktoré mu garantujú, že je stále v hre o postup. Stretnutie malo veľmi zaujímavý priebeh. Skóre otvoril Fernández, v 53. minúte vyrovnal Gandelman a Abada otočil skóre, ale pre ofsajd tento zásah neplatil. Vedenie vrátil juhoamerickej krajine Enciso. V 80. minúte najskôr Gloukh zahodil penaltu, z dorážky znova vyrovnal, ale posledné slovo mali v nadstavenom čase Balbuena a znova Fernandéz.

Japonsko - Mali 1:0