Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové zlato po 32 rokoch? Výzva a ďalšie vzrušenie, vraví tréner Španielska

Denia má k dispozícii kvalitný káder.
Denia má k dispozícii kvalitný káder.Reuters
Španielsko verí, že sa mu podarí ukončiť 32-ročné čakanie na olympijské zlato na futbalovom turnaji mužov. Vo forme hrajúci tím sa v piatkovom finále v Parku princov stretne s domácim Francúzskom.

Španielsko chce zavŕšiť vynikajúce leto, počas ktorého mužstvo seniorov i výber do 19 rokov získali tituly majstrov Európy necelý rok po tom, čo krajina oslavovala aj triumf v Lige národov UEFA. Tréner Santi Denia tvrdí, že jeho tím si uvedomuje, že je v ideálnej pozícii na to, aby pridal chýbajúci kus do bohatej vitríny s trofejami.

"Teší nás, že sme meradlom futbalu v Európe a vo svete. Je to práca, ktorá sa robí už roky. Zlepšili sme sa a pokračovali, verili sme v model hry a profil hráčov, ktorí nás reprezentujú. Ak sme na zlatú medailu čakali toľko rokov, je to výzva a ďalšie vzrušenie,"  povedal Denia na tlačovej konferencii.

Cesta Španielov do finále na OH v Paríži.
Cesta Španielov do finále na OH v Paríži.Flashscore

Kapitán Abel Ruiz zopakoval slová svojho trénera a dodal, že olympijský výber je hnaný vidinou zopakovať triumf krajanov z roku 1992 na OH v Barcelone: "Sme motivovaní, vieme, že zlato je pre krajinu a pre nás veľmi dôležité. Je to niečo, čo by mohlo byť historické a o čo sme tvrdo bojovali, 40 dní sme boli v tréningovom kempe a stojí nás to veľa úsilia. Na finále sa veľmi tešíme."

Zápas o titul nebude pre trénera Deniu žiadnou neznámou, keďže Španielsko doviedol do finále Eura do 17 a 19 rokov, pričom v oboch prípadoch zvíťazil. Rovnako ako na ME do 21 rokov a vo finále MS do 17 rokov. Jeho káder je všeobecne považovaný za jednu z najtalentovanejších skupín mladých hráčov v posledných desaťročiach. Hráči ako Ruiz, Miranda a Gómez dúfajú v posledný triumf pred prechodom medzi seniorov.

"Je vzrušujúce po mnohých rokoch v mládežníckych tímoch prísť do Paríža a zahrať si olympijské finále. Vždy sme tvorili silné mužstvá. Kľúčom k úspechu je byť dobrým tímom a na tomto turnaji sa nám to aj podarilo," dodal Ruiz.

Francúzsko - Španielsko (piatok, 18:00)