Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hanba a cirkus. Také niečo som v kariére ešte nezažil, hneval sa tréner Argentíny

Tréner Argentíny Javier Mascherano nebol spokojný s priebehom zápasu.
Tréner Argentíny Javier Mascherano nebol spokojný s priebehom zápasu.Profimedia
Šéf lavičky Albicelestes Javier Mascherano (40) označil udalosti, ktoré poznačili stredajšiu prehru jeho tímu s Marokom 1:2 v úvodnom zápase olympijského futbalového turnaja, za hanbu a cirkus. "Je hanba, že sa to stalo, ovplyvnilo to celý turnaj. Toto by sa nestalo ani niekde v nižšej lige, je to úbohé," nebral si servítku pred ústa.

Argentína - Maroko 1:2

Dvojnásobní zlatí medailisti si mysleli, že v zápase skupiny B v Saint-Étienne zachránili remízu 2:2, keď v 16. minúte nadstaveného času skóroval Cristian Medina. Nasledovali však výtržnosti fanúšikov a hráči boli vyvedení z ihriska skôr, ako švédsky rozhodca Glenn Nyberg zapískal do píšťalky a ukončil zápas.

Výsledok bol preto istý čas nejasný, ale na oficiálnej webovej stránke MOV sa uvádzalo, že súboj sa skončil. Nakoniec sa však obe strany po dvoch hodinách opäť objavili na ihrisku, aby dohrali zvyšné tri minúty, hoci sa štadión medzitým, logicky, vyprázdnil.

Gól Medinu bol nakoniec po preskúmaní VAR-om neuznaný pre ofsajd a Maroko, za ktoré dvakrát skóroval Soufiane Rahimi, získalo všetky tri body. "Nie som trénerom dlho, ale takúto situáciu som počas hráčskej kariéry nezažil," zdôraznil Mascherano, ktorý v rokoch 2004 a 2008 získal s Argentínou olympijské zlato.

"Je to cirkus, ale tak to jednoducho je. Hráčom som povedal, že teraz sa musíme pozerať dopredu, pokúsiť sa získať šesť bodov, ktoré nám umožnia postúpiť a že toto všetko by nás malo naplniť energiou smerom k tomu, čo nás čaká," pokračoval.

Mascherano ďalej prezradil, že kapitáni oboch tímov sa dohodli, že po Medinovom góle nebudú pokračovať v stretnutí. Dôvodom boli plastové poháre či fľaše, ktoré lietali z tribún štadióna Stade Geoffroy-Guichard a diváci následne vtrhli na ihrisko.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Nepríjemné je, že zápas bol prerušený. Keď už niečo preskúmavate, preskúmajte to okamžite po incidente," uviedol o neuznanom góle Medinu, ktorý sa zdal byť vyrovnávajúci po tom, čo predtým uspel Giuliano Simeone. "Nikdy nám nebolo povedané, že gól neplatí."

"Je hanba, že sa to stalo, ovplyvnilo to celý turnaj. Toto by sa nestalo ani niekde v nižšej lige, je to úbohé," rozčuľoval sa. "Okrem olympijského ducha musí byť na úrovni aj organizácia a tá v tejto chvíli, bohužiaľ, zlyhala," dodal.

Argentína odohrá svoj druhý zápas v sobotu v Lyone proti Iraku, zatiaľ čo Maroko hrá v ten istý deň v Saint-Étienne s Ukrajinou.

Program olympijských hier v Paríži