Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maroko deklasovalo Egypt a získalo historický bronz, šesťgólový debakel režíroval Rahimi

Rahimi strelil osem gólov a individuálne ovládol olympijský turnaj.
Rahimi strelil osem gólov a individuálne ovládol olympijský turnaj.Profimedia
Futbalisti Maroka zdolali v zápase o 3. miesto na olympijskom futbalovom turnaji mužov Egypt presvedčivo 6:0 a prvý raz v histórii získalo medailu. Tešiť sa teda môžu z bronzu. V súboji o zlato sa v piatok o 18:00 predstavia domáci Francúzi a reprezentanti Španielska.

Egypt - Maroko 0:6

Prvá rana pre Egypt prišla už po dvanástich minútach, keď sa zranila opora Zizo. Potom sa spustila gólová lavína Maroka, ktorú režíroval najlepší strelec turnaja Soufiane Rahimi. Po dvoch zásahoch zo štvrtkého súboja ukončil podujatie s ôsmimi presnými zásahmi a podľa všetkého sa stane najlepším strelcom.

Aspoň raz sa presadil v každom zo šiestich odohraných duelov. Okrem toho pridal jednu asistenciu. Medzi strelcov sa zapísali aj Abde Ezzalzouli, Bilal El Khannouss, Akram Nakach a všetko uzavrel Achraf Hakimi. Maroko tak po štvrtom mieste z majstrovstiev sveta 2022 zaknihovalo ďalší výrazný futbalový úspech.

Zároveň sa stalo iba štvrtou africkou krajinou s medailou z futbalového turnaja mužov. Nigéria má na konte zhodne po jednom zlate, striebre aj bronze, zatiaľ čo Kamerun získal jedno zlato a Ghana má bronz. Štvrté miesto je pre Egypt vyrovnanie rekordného umiestnenia z roku 1964.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore