Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maroko na OH kuriózne zdolalo Argentínu. Hladký vstup Francúzska, Irak zaskočil Ukrajinu

Aktualizované
Maroko v kurióznom zápase zdolalo Argentínu.
Maroko v kurióznom zápase zdolalo Argentínu.Profimedia
Futbalisti Maroka vyhrali úvodné stretnutie základnej skupiny B na olympijskom futbalovom turnaji mužov proti Argentíne. Stretnutie malo nesmierne kuriózny priebeh, pretože počas nadstaveného času druhého polčasu sa prerušilo a dohrávalo sa o dve hodiny neskôr.

Skupina A

Guinea - Nový Zéland 1:2

Dôležité tri body v boji o postup zaznamenal Nový Zéland. Stredopoliar Matthew Garbett najskôr nepremenil penaltu, ale o minútu neskôr z hry otvoril skóre. Po zmene strán neplatil gól Baldeho, no ten istý hráč následne prihral na vyrovnávajúci zásah, o ktorý sa postaral Amadou Diawara. Nakoniec však výhru pre oceánsku krajinu vystrelil Ben Waine.

Francúzsko - USA 3:0

Domáci výber začal turnaj na marseillskom štadióne Vélodrome výhrou, ktorú režíroval hlavne kapitán Alexandre Lacazette, pretože skóre otvoril presnou strelou z diaľky a potom prihral na druhý gól. Michael Olise sa trafil ešte krajšie spoza pokutového územia. Definitívnu poistku dal hlavou po rohovom kope stopér Loic Badé. Galský kohút sa priebežne nachádza na prvom mieste tabuľky.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Skupina B

Argentína - Maroko 1:2

Nesmierne kuriózny priebeh mal úvodný zápas olympijského turnaja. Marockým hrdinom sa nakoniec stal útočník Soufiane Rahimi, ktorý bol v nadstavenom čase prvého polčasu na konci krásnej kombinácie a zblízka upratal loptu do siete. Po zmene strán premenil nariadený pokutový kop.

Argentína prvýkrát vystrelila na bránu až v 69. minúte a Giuliano Simeone týmto pokusom znížil. Hlavný rozhodca nadstavil až 15 minút, pričom sa hralo ešte cez čas. V 106. minúte vyrovnal v skrumáži Christian Medina. Okrem toho lopta predtým hneď dvakrát trafila brvno.

Avšak, hneď na to vtrhli na ihrisko diváci a stretnutie sa predčasne prerušilo, nie ukončilo, ako si takmer všetci mysleli. Hráči odišli do šatní a štadión sa úplne vyprádznil. Medzitým sa riešilo, či sa bude v hre pokračovať a dohrávať. To sa aj stalo krátko po 19:00.

Arbiter Nyberg zo Švédska otvoril dianie po dvojhodinovej pauze tým, že si pozrel cez VAR vyrovnávajúci zásah Argentíny a zistil, že gólu predchádzal ofsajd. Záverečné desiatky sekúnd Maroko ustálo a získalo tri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Irak - Ukrajina 2:1

Ukrajina mala hernú aj streleckú prevahu, takisto vyššie držanie lopty, ale z výhry sa prekvapivo teší Irak. Európska krajina v 53. minúte otvorila skóre zásluhou Valentina Rubčinskeho, avšak zakrátko z pokutového kopu vyrovnal Aymen Hussein a hrdinom outsidera sa stal dvadsaťročný Ali Jassim. Irak sa tak po úvodnom hracom dni delí o prvé miesto v skupine s Marokom.

Skupina C

Uzbekistan - Španielsko 1:2

Španielsko vstupovalo na olympijský turnaj ako majster Európy a začalo dobre, keďže krajný obranca Marc Pubill otvoril skóre. V nadstavenom čase prvého polčasu však Eldor Šomurodov z penalty vyrovnal. Výhodu pokutového kopu dostal po zmene strán aj favorit, lenže Sergio Gómez ju nevyužil. Ten istý hráč v 62. minúte svoje zaváhanie napravil, keďže z hry zariadil víťazstvo pre tím z Pyrenejského polostrova.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Egypt - Dominikánska republika 0:0

Dominikánska republika zažila futbalovú premiéru na olympiáde a napriek tomu, že bola veľkým outsiderom, tak získala cenný bod. Navyše nebyť tesného ofsajdu, tak Peter mohol rozhodnúť o troch bodoch. Na opačnej strane bol najbližšie kapitán Elneny, ktorý opečiatkoval žrď. Egypt v podstate prišiel o dva body, ktoré mu môžu v boji o postup citeľne chýbať.

Skupina D

Japonsko - Paraguaj 5:0

Japonsko nedalo súperovi žiadnu šancu a postaralo sa o zatiaľ najvyššiu výhru na turnaji. Do vedenia ho poslal Mito a po následnej červenej karte Vieru bol na ihrisku v podstate už iba jeden tím. Spomínaný stredopoliar ukončil duel s dvomi gólmi, rovnako ako aj striedajúci Fujio. Raz sa presadil aj Yamamoto

Mali - Izrael 1:1

Obranca Hamidou Diallo poslal vlastným gólom do vedenia Izrael, no jeho spoluhráči dokázali aspoň vyrovnať, keď sa presadil Cheickna Doumbia. Oba tímy sa tak rozišli po remíze, čo vzhľadom na výsledok úvodného stretnutia tejto skupiny znamená, že všetko je stále otvorené a rozhodovať môže každý bod.