Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mbappé nie je v nominácii Francúzov na OH v Paríži. Dvere nádeje nezatváram, hovorí Henry

Henry počas tlačovej konferencie.
Henry počas tlačovej konferencie.Profimedia
Hviezdny francúzsky útočník Kylian Mbappé (25) nebude hrať na olympijských hrách v Paríži. Dnes už bývalý kanonier PSG, ktorý by mal v najbližších hodinách potvrdiť dohodu s Realom Madrid, chýba v predbežnej nominácii trénera Thierryho Henryho (46).

Mbappé by mohol na olympiáde štartovať ako jeden z troch hráčov, ktorí môžu prekročiť vekovú hranicu 23 rokov. A hoci uzávierka nominácií je až 3. júla, Henry uviedol, že je veľmi nepravdepodobné, že sa majster sveta z roku 2018 pripojí k tímu.

"Nezatváram dvere nádeje, ale nominácia musela zodpovedať realite," zdôraznil Henry. "Ľudia, s ktorými som sa o Mbappém rozprával, ma postavili pred hotovú vec. Kluby majú jednoducho možnosť povedať áno alebo nie," dodal majster sveta a Európy.

Mbappé sa momentálne pripravuje s francúzskou reprezentáciou na majstrovstvá Európy. Podľa médií už podpísal zmluvu s Realom Madrid, ktorá začne platiť hneď po tom, ako útočníkovi 30. júna vyprší doterajší kontrakt s Parížom St. Germain.

Francúz síce opakovane hovoril o tom, že by sa chcel zúčastniť na olympijských hrách v Paríži, Realu sa však nepáči, že by sa pod piatimi kruhmi predstavil krátko po skončení Eura. Finále šampionátu je naplánované na 14. júla a olympijský turnaj sa začne o desať dní neskôr. Les Bleus v skupine vyzvú USA, Nový Zéland a Guineu. 

Predbežná nominácia:

BRANKÁRI: Lucas Chevalier (Lille), Obed Nkambadio (Paris FC), Guillaume Restes (Toulouse), Robin Risser (Dijon)

OBRANCOVIA: Bafode Diakite (Lille), Maxime Esteve (Burnley), Bradley Locko (Stade Brestois), Castello Lukeba (RB Leipzig), Kiliann Sildillia (Freiburg), Adrien Truffert (Stade Rennais), Leny Yoro (Lille)

STREDOPOLIARI: Maghnes Akliouche (Monaco), Joris Chotard (Montpellier), Desire Doue (Stade Rennais), Manu Kone (Borussia Monchengladbach), Enzo Millot (Stuttgart), Khephren Thuram (Nice), Lesley Ugochukwu (Chelsea), Warren Zaire-Emery (PSG)

ÚTOČNÍCI: Bradley Barcola (PSG), Arnaud Kalimuendo (Stade Rennais), Alexandre Lacazette (Olympique Lyonnais), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Michael Olise (Crystal Palace), Mathys Tel (Bayern Munich)