Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Náš príbeh už je úspešný, poďme ho vylepšiť, hlási Henry pred finále olympijského turnaja

Henry bol pred olympijským finále plný emócií.
Henry bol pred olympijským finále plný emócií.AFP
Thierry Henry (46) je spokojný, že výber Francúzska sa predstaví vo finále olympijského turnaja proti Španielsku. Tréner domáceho mužstva uviedol, že bez ohľadu na to, či hostitelia získajú svoje prvé olympijské zlato od roku 1984, alebo nie, tak už len postup do boja o titul sa bude považovať za úspech.

Po tom, čo sa snažil zostaviť mužstvo, keď účasť viac ako tucta hráčov odmietlo niekoľko klubov, Henry verí, že sen sa mu už splnil. "Toto podujatie je výnimočné, pretože v našom športe nepremýšľate o tom, že skončíte druhí či tretí alebo že získate medailu. Náš príbeh už je úspešný - poďme ho ešte vylepšiť," povedal kouč po tom, ako si Francúzsko zabezpečilo minimálne striebro.

Kormidelník, ktorého trénerská kariéra sa rozbiehala pomaly, sa môže spoľahnúť na tím, ktorý má obrovskú motiváciu. Príkladom je aj londýnsky rodák Michael Olise. "Zabudnime na hru a na to, čo dokáže. Pre mňa je dôležitá jeho túžba hrať za Francúzsko. Mám z neho husiu kožu. Mohol ísť na EURO s Anglickom a on sa rozhodol hrať za nás," povedal Henry na adresu ofenzívneho tvorcu hry.

Bývalý hráč Arsenalu, majster sveta a Európy s Les Bleus by mohol do svojej vitríny s trofejami pridať ďalšiu. To však preňho nie je to najdôležitejšie. Počas tlačovej konferencie ho ovládol sentiment a prežil emotívnu chvíľu:

"Pomyslel som si niekedy, že budem súčasťou olympijského tímu? Nikdy. Poviem vám, prečo je to pre mňa iné. Nikdy som nebol so svojou rodinou, ktorá by ma sledovala pri mojom zápase. Nikdy som nemal svoje deti na štadióne, ktoré by sa na mňa pozerali, pretože keď som ich už mal, bol som takmer na konci kariéry. Možno práve toto mi chýbalo."

Finálový súboj so Španielmi sa odohrá v Paríži a Henry tak dúfa, že Francúzi naplno pocítia krásu olympijskej atmosféry. 

Francúzsko - Španielsko (piatok, 18:00)