Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rázny odkaz Martíneza: Ak ma Aston Villa nepustí na olympiádu, budem proti nej bojovať

Martínez chce ísť na OH za každú cenu.
Martínez chce ísť na OH za každú cenu.AFP
Európa a Južná Amerika sa postupne pripravujú na očakávané kontinentálne majstrovstvá, celý svet potom bude môcť počas leta sledovať ešte olympijský turnaj v Paríži. Za každú cenu sa pod piatimi kruhmi mieni predstaviť aj Emiliano Martínez (31). Argentínsky brankár v rozhovore pre televíznu stanicu TyC Sports uviedol, že pokiaľ to bude potrebné, pôjde do sporu s Aston Villou.

EURO a Copa América sú šampionáty, na ktoré kluby musia hráča bezpodmienečne uvoľniť. Olympijské hry však vyvrcholia len týždeň pred štartom Premier League, v tomto ohľade sú teda iné. Vždy záleží na tom, ako sa dohodnú zúčastnené strany. Drvivá väčšina tímov pritom už dávno absolvuje prípravy na novú sezónu, je tak logické, že tréneri ani funkcionári nie sú príliš radi, keď niekto chce ísť reprezentovať ešte na ďalšie podujatie. Obhajujú tak svoje záujmy.

Na to napokon v minulých dňoch doplatil napríklad Kylian Mbappé, ktorý sa na domácej olympiáde nepredstaví. Real Madrid, jeho nový zamestnávateľ, mu jednoducho povolanie nedá. Keby sa však niečo také stalo Martínezovi, gólmanovi birminghamského celku, je vraj pripravený si účasť v Paríži vydupať. "Vždy staviam národný tím do popredia. Keď budem musieť bojovať so svojím klubom, urobím to," odkázal.

Martínez už má vo svojej zbierke triumf z majstrovstiev sveta aj Južnej Ameriky, prvenstvo slávil aj vo Finalissime. V zbierke mu tak vlastne chýba už iba olympijské prvenstvo. "Najdôležitejšia je Copa América, potom olympijské hry. Mojím snom je vyhrať zlatú medailu," pokračoval.

"Mám veľkú túžbu byť na olympiáde, ale nezáleží to len na mne," dodal rodák z mesta Mar del Plata v provincii Buenos Aires.