Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Uvidíme Mbappého na olympiáde? Macron s tým počíta, Real uviedol, že svojich hráčov nepustí

Mbappé už skôr uviedol, že na olympijské hry príliš nemyslí.
Mbappé už skôr uviedol, že na olympijské hry príliš nemyslí.AFP
Francúzsky prezident Emmanuel Macron v sobotu uviedol, že dúfa, že hviezdneho Kyliana Mbappého (25) uvoľní jeho pravdepodobný budúci zamestnávateľ Real Madrid, aby sa mohol zúčastniť na olympijských hrách v Paríži a reprezentovať tak Francúzsko.

"Spolieham sa na to, že Real Madrid uvoľní Kyliana na olympiádu, aby mohol prísť a hrať za francúzsky tím," uviedol Macron vo videu zverejnenom na sociálnej sieti X.

Mbappé v piatok potvrdil, že na konci sezóny opustí francúzskeho majstra Paríž Saint-Germain. Všeobecne sa očakáva, že jeho ďalšie kroky budú smerovať do Realu Madrid. Samotný Mbappé sa vyjadril, že prvýkrát v kariére zamieri mimo Francúzska.

Mbappého štatistiky v reprezentácii v aktuálnej sezóne.
Mbappého štatistiky v reprezentácii v aktuálnej sezóne.Flashscore

Real Madrid už skôr oznámil, že svojich hráčov na olympijské hry neuvoľní. Parížsky turnaj nie je súčasťou kalendára FIFA, takže kluby nemajú povinnosť futbalistov uvoľniť. Mbappé tiež nepočíta s účasťou v Paríži. "O hrách príliš nerozmýšľam," priznal minulý týždeň.

Komplikáciou Mbappého účasti v Paríži je EURO, ktoré sa koná na prelome júna a júla v Nemecku. Mbappé na ňom povedie Francúzsko, ktoré chce ukončiť 24-ročné čakanie na trofej.

Futbalové súboje pod piatimi kruhmi sa začínajú len desať dní po finále majstrovstiev Európy 24. júla a potrvajú do 9. augusta. Francúzsko sa v skupinovej fáze stretne s Novým Zélandom, USA a jedným z kvalifikantov.

Mbappé potvrdil koniec v PSG