Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhrážky a hromadná mela. Argentínčania neuniesli na OH štvrťfinálovú prehru s Francúzmi

Nie každý prijal prehru športovo.
Nie každý prijal prehru športovo.Profimedia
Bol to očakávaný súboj, keďže sa niesol v duchu odvety za predminuloročné finále majstrovstiev sveta v Katare. Štvrťfinálový duel medzi Francúzskom a Argentínou v Bordeaux sa však po záverečnom hvizde zvrhol na nechutnú hromadnú melu, ktorej výsledkom bolo vylúčenie Francúza Enza Millota (22).

Francúzsko - Argentína 1:0

Jean-Philippe Mateta rozhodol stret už v 5. minúte presnou hlavičkou po súhre s bývalým spoluhráčom z Crystal Palace Michaelom Olisem. "Argentína chcela túto párty zabiť, ale oni ju ešte vylepšili," povedal po zápase vysoký útočník.

Loic Badé bol rád, že sa tímu pod vedením Thierryho Henryho podarilo vrátiť Albicelestes finálovú prehru z Kataru v penaltovom rozstrele. "Veľmi dôležité víťazstvo. Celé Francúzsko sa po tom finále cítilo ponížené a teraz sme to mohli Argentínčanom vrátiť," tešil sa obranca Sevilly.

"To, čo sa stalo na konci, nechápem. Oslavovali sme výhru a oni to nezvládli. Urážali nás počas celého priebehu. Ani neviem, čo hovorili, ale stále na nás ukazovali," prezradil Badé.

Bývalý reprezentačný ostrostrelec Henry považuje triumf nad Argentínou za najväčšie vo svojej trénerskej kariére. "Popoludní pred výkopom sme sledovali, ako naši hádzanári zdolali Argentínu (28:21). A to nás namotivovalo. Chceme vyhrať turnaj a toto bol veľmi dôležitý krok," priznal niekdajší hráč Arsenalu a Barcelony.

Francúzsko sa v pondelok stretne v semifinále s Egyptom, ktorý vyradil Paraguaj na penalty. Finalista posledného futbalového turnaja Španielsko sa v druhom semifinále pobije s Maročanmi. Vo štvrťfinále oba celky ľahko porazili Japonsko, resp. USA.