Aktivuje niekto 100-miliónovú klauzulu? Guimarães: V Newcastli som šťastný, ale uvidíme...

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aktivuje niekto 100-miliónovú klauzulu? Guimarães: V Newcastli som šťastný, ale uvidíme...

Zotrvá Guimarães v St James' Parku?
Zotrvá Guimarães v St James' Parku?AFP
Bruno Guimarães (26) sa stal kľúčovým hráčom Newcastlu United, s ktorým na jeseň predĺžil zmluvu do roku 2028, napriek tomu nie je vylúčený jeho odchod. Klub zo severu Anglicka má problémy s pravidlami finančného fair play (FFP), aj preto je spoluhráč Martina Dúbravku (35) objektom častých prestupových špekulácií.

Newcastle nenadviazal na vydarenú minulú sezónu, v ktorej si vybojoval postup do Ligy majstrov, konečné siedme miesto teraz znamená, že zostane bez európskych pohárov. Vzhľadom na problémy Magpies s FFP to nie je priaznivá správa, takže nie je vylúčený predaj najväčších hviezd na čele s Guimarãesom, ktorý je spájaný s Arsenalom, Manchestrom City alebo PSG.

"Moja budúcnosť? Mám zmluvu v Newcastli, som veľmi šťastný. Neviem, ako to bude s finančným fair play, ale môžem povedať, že som tu spokojný," uviedol Brazílčan, ktorý má mať v kontrakte výstupnú doložku vo výške 100 miliónov libier s platnosťou do 24. júna 2024.

"Je príjemné vidieť svoje meno spájané s veľkými klubmi, znamená to, že robím svoju prácu dobre. Ale nerobím si starosti - som v Newcastli šťastný. Uvidíme, čo sa stane," dodal smerom k nadchádzajúcemu prestupovému oknu, počas ktorého sa s národným tímom Seleção Canarinha predstaví na Copa América.

Guimarães do Newcastlu zamieril v januári 2022 z Lyonu za 42 miliónov eur. Odvtedy za klub odohral 107 súťažných zápasov s bilanciou 17 gólov a 16 asistencií. V skončenej sezóne si zahral Ligu majstrov, v konkurencii neskoršieho finalistu Borussie Dortmund, PSG a AC Miláno však s tímom obsadil posledné miesto v základnej skupine.