Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Al-Hilal lovil tentokrát v Rusku. Do klubu prichádza niekdajšia hviezda Barcelony

Brazílčan Malcom oslavuje po strelení gólu na olympijských hrách 2020 v Tokiu.
Brazílčan Malcom oslavuje po strelení gólu na olympijských hrách 2020 v Tokiu.Reuters
Brazílsky krídelník Malcom (26) prestúpil do klubu Al-Hilal z ruského Zenitu Petrohrad, oznámil v stredu večer saudskoarabský klub.

"Vitaj, Malcom," napísal Al-Hilal na platforme X, predtým známej ako Twitter.

Finančné podrobnosti neboli zverejnené, hoci minulý týždeň generálny riaditeľ Zenitu Alexandr Medvedev pre RIA Novosti uviedol, že Al-Hilal za prestup zaplatí 60 miliónov eur.

Malcom je po senegalskom obrancovi Kalidouovi Koulibalym, srbskom stredopoliarovi Sergejovi Milinkovičovi-Savičovi a portugalskom záložníkovi Rubenovi Nevesovi štvrtým podpisom Al-Hilalu toto leto.

Brazílsky krídelník, ktorý prišiel do Zenitu v roku 2019 z Barcelony, bol v minulej sezóne s 23 gólmi najlepším strelcom ruskej Premier League, jeho klub navyše získal titul.

V posledných týždňoch bolo s presunom do Saudskej Arábie spájaných viacero vysokopostavených hráčov. Al-Hilal sa snažil podpísať aj Lionela Messiho, pričom argentínsky velikán sa nakoniec rozhodol pripojiť k tímu MLS Inter Miami.

Al-Hilal je najúspešnejším klubom v Saudskej Arábii a Ázii, keď získal 66 trofejí a je rekordérom v počte ligových titulov i titulov ázijských majstrov (18, resp. 4).

Futbalové prestupy a špekulácie