Al-Nassr ulovil stopéra z Premier League. Laporte po šiestich sezónach opúšťa Man City

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Al-Nassr ulovil stopéra z Premier League. Laporte po šiestich sezónach opúšťa Man City

Laporte sa ako jeden z ďalších špičkových hráčov sťahuje do Saudskej Arábie.
Laporte sa ako jeden z ďalších špičkových hráčov sťahuje do Saudskej Arábie.Reuters
Španielsky stopér Aymeric Laporte (29) opustil Manchester City a prestúpil do saudskoarabského klubu Al-Nassr, oznámili vo štvrtok oba kluby.

Finančné podrobnosti neboli zverejnené, ale britské médiá informovali, že Al-Nassr zaplatil za obrancu, ktorý mal v City ešte dva roky platnú zmluvu, prestupovú čiastku 27,5 milióna eur.

Laporte je po Sadiovi Maném, Marcelovi Brozovičovi, Alexovi Tellesovi, Seko Fofanovi a Otaviovi šiestym významným podpisom Al-Nassra v novej sezóne. V tej minulej klub podpísal Cristiana Ronalda.

"Som hrdý na to, že som v posledných šiestich sezónach reprezentoval Manchester City... Vždy budem fanúšikom City a teším sa na ďalšie stretnutia s vami všetkými," povedal.

Laporte, ktorého prišiel do Anglicka v januári 2018 z Athleticu Bilbao, sa stal neoddeliteľnou súčasťou zadných radov City. Za celok z Premier League nastúpil vo všetkých súťažiach na 180 stretnutí.

Počas svojho pôsobenia na Britských ostrovoch získal päť titulov v Premier League, dva FA Cupy, tri Ligové poháre a triumf v Lige majstrov. V minulej sezóne sa však prepadol v hierarchii stopérov, keď v strede obrany dostali prednosť Rúben Dias, Manuel Akanji a Nathan Ake. Laporte v stredu na sociálnych sieťach zverejnil rozlúčkový odkaz, v ktorom sa poďakoval fanúšikom za podporu.

Napriek tomu, že hrával za mládežnícke tímy Francúzska, v roku 2021 sa rozhodol zmeniť krajinu, ktorú bude reprezentovať. Za Španielsko odvtedy nastúpil do 22 duelov.