Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal bez niekoľkých opôr. Saka? Jeho štart je nepravdepodobný, priznal Arteta

Eurofotbal / Vladislav Frk
Arteta má problémy so skladaním zostavy.
Arteta má problémy so skladaním zostavy.GLYN KIRK / AFP
Arsenal bol pred sezónou tipovaný na jedného z kandidátov na zisk majstrovského titulu, keďže štyrikrát za sebou sa musel pozerať na eufóriu Manchestru City. Premier League však medzitým zatiaľ vedie Liverpool pod vedením nového trénera Arneho Slotu (46).

Gunners minulý týždeň prekvapujúco nestačili na Bournemouth a prehrali 0:2. Za vedúcim The Reds teraz zaostávajú o štyri body a za druhým Manchestrom City o bod. Aktuálne sa dokonca budú musieť zaobísť bez troch dôležitých hráčov, keď sa stretnú s lídrom tabuľky.

William Saliba si odpykáva trest, Martin Ödegaard chýba pre zranenie členka a Bukayo Saka sa nestihne zotaviť zo zranenia stehenného svalu.

"Neviem, ešte nebol schopný trénovať. Jeho štart je nepravdepodobný," povedal Arteta v utorkovom rozhovore pre Amazon Prime Video Sport. Podľa Sky Sports anglický reprezentant chýbal na tréningu aj v piatok.

Problémy má tiež taliansky obranca Riccardo Calafiori po súboji Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck. "Cítil, že niečo nie je v poriadku a nemohol pokračovať v hre. Neviem, aké je to vážne. Trochu ma to znepokojuje," priznal španielsky tréner.

Z obrancov nie je stopercentne fit ani Jurrien Timber, ktorý rovnako ako Saka a letný podpis z Talianska chýbal na piatkovej tréningovej jednotke. Arteta sa tak okrem náhradníkov obrátil i na fanúšikov. "Proti Liverpoolu sa tu na Emirates Stadium musí kulminovať energia. Potrebujeme, aby nám ju dali všetku," vyzval priaznivcov londýnskeho klubu.

Posledné vzájomné strety.
Posledné vzájomné strety.Flashscore

Liverpool vyhral 11 z 12 súťažných zápasov pod vedením nástupcu Jürgena Kloppa, ale stret s Arsenalom bude jednou z najťažších skúšok. Jeho výsledok môže napovedať aj to, kto bude mať navrch v boji o vysnívanú trofej.

The Reds majú takisto problémy so zraneniami a v nedeľu budú bez útočníka Dioga Jotu. Ten utrpel zranenie rebier v minulotýždňovom vystúpení proti Chelsea. Neistý je aj štart Federica Chiesu či Conora Bradleyho.

"Myslím si, že Jota sa cíti dobre, ale nie natoľko, aby mohol hrať tento víkend. Federico by s nami mohol trénovať, ale Diogo určite nie. Čo sa týka Conora, uvidíme," povedal Slot.

Arsenal - Liverpool (nedeľa, 17:30)