Arsenal má prvú letnú posilu. Gunners natrvalo získali brankára Rayu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal má prvú letnú posilu. Gunners natrvalo získali brankára Rayu

Raya sa stal v minulej sezóne najlepším brankárom Premier League.
Raya sa stal v minulej sezóne najlepším brankárom Premier League.AFP
David Raya (28) bude aj naďalej chytať za Arsenal, kam pred rokom zamieril na hosťovanie s opciou z Brentfordu. Za trvalý prestup zaplatia kanonieri necelých 32 miliónov eur, čím sa španielsky reprezentant zaradí medzi desať najdrahších brankárov v histórii.

Rodák z Barcelony nahradil v bráne Aarona Ramsdalea krátko po začiatku minulej sezóny a celkovo nastúpil v 41 súťažných zápasoch, pričom si 20-krát udržal čisté konto. Gunners boli v boji o titul až do samého konca, ale nakoniec zaostali za Manchestrom City o dva body.

"Po ročnom hosťovaní môžem konečne povedať, že som hráčom Arsenalu na niekoľko ďalších rokov. Teším sa na to, čo prinesie budúcnosť, ale stále žijem prítomnosťou a užívam si ju. Byť tu je splnený sen a chcem sa poďakovať za všetku podporu, ktorej sa mi za posledný rok dostalo," povedal Raya po podpise dlhodobej zmluvy.

"David nám v minulej sezóne ukázal, akým dôležitým hráčom pre nás je, a sme radi, že je teraz oficiálne náš. Je dôležitou súčasťou kabíny a tešíme sa, že s ním budeme môcť naďalej spolupracovať. Vieme, že bude naďalej stavať na pevných základoch, ktoré položil v minulej sezóne, a v nasledujúcich rokoch s nami dosiahne ďalšie úspechy," povedal manažér Mikel Arteta.

Raya sa do Anglicka dostal ešte ako tínedžer a postupne sa prepracoval do prvého tímu Blackburnu, odkiaľ pred piatimi rokmi prestúpil do Brentfordu. Šesťnásobný španielsky reprezentant mal nemalý podiel na postupe The Bees do Premier League v sezóne 2020/21 a ich následnom etablovaní sa medzi anglickou elitou. Brentford dostane celkovo 35,4 milióna eur vrátane poplatku za hosťovanie.