Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal po vylúčení Salibu podľahol Bournemouthu. Spurs a United museli otáčať, no vyhrali

Aktualizované
Saliba bol vylúčený a Arsenal prehral.
Saliba bol vylúčený a Arsenal prehral.Steven Paston / PA Images / Profimedia
Futbalisti Tottenhamu vyhrali v sobotnom zápase 8. kola anglickej Premier League nad West Hamom. Manchester United zdolal Brentford, Aston Villa uspela na pôde Fulhamu. Brighton porazil Newcastle. Arsenal prekvapivo nestačil na Bournemouth.

Tottenham - West Ham 4:1

Mohammed Kudus poslal West Ham do vedenia svojím desiatym gólom v Premier League a štvrtým vonku, ale keď sa ghanský futbalista presadil na trávniku súpera, tak jeho mužstvo vždy prehralo, čo sa znova potvrdilo, pretože Tottenham sa v druhom polčase postaral o výborný obrat.

Ešte do prestávky vyrovnal Dejan Kulusevski, v PL sa presadil sedemnásty raz, čím vyrovnal Ibrahimoviča a pred sebou má už len štyroch švédskych hráčov. Po zmene strán rozhodol Yves Bissouma. Vlastný gól Todiba úplne zlomil odpor Hammers. Po zranení sa vrátil Son Heung-Min a taktiež sa zapísal medzi strelcov.

Pre kórejského útočníka to bol deviaty zásah proti West Hamu a celkovo 27. v londýnskych derby. V posledných desiatich súbojoch s Hammers pritom Son disponuje výbornou bilanciou 6+3. V závere bol vylúčený frustrovaný Kudus. Stal sa šiestym hráčom West Hamu, ktorý v jednom stretnutí skóroval a videl červenú kartu.

Fulham - Aston Villa 1:3

Fulham začal výborne, pretože výkop brankára Lena prepadol za obranu a skóre otvoril Jiménez. Gólman domácich sa stal iba druhým nemeckým brankárom, ktorý asistoval v Premier League. Tým prvým bol Jens Lehmann. Aston Villa však dokázala skóre otočiť aj vďaka tomu, že Pereira zahodil penaltu, v 64. minúte bol vylúčený Andersen. Chalupári si vybrali poriadnu dávku smoly, keďže stopér Diop si navyše strelil vlastný gól. Za hostí skórovali takisto Rogers a Watkins.

Manchester United - Brentford 2:1

Brentford poslal do vedenia obranca Pinnock, pre ktorého to bol druhý gól v tejto sezóne, pričom jeho najlepším počinom v kariére sú tri. Vyrovnať dokázal Alejandro Garnacho. Ten v tejto sezóne strelil už päť gólov a pridal tri asistencie, čo je v rámci všetkých súťažiach najviac spomedzi všetkých hráčov Manchestru United.

Premiérovo v tomto ligovom ročníku sa presadil Rasmus Højlund a rozhodol o troch bodoch pre Red Devils, ktorí však znova neboli ďaleko k prekvapeniu. V PL ukončili sériu troch stretnutí bez výhry a poskočili na desiate miesto.

Newcastle - Brighton 0:1

O jediný gól zápasu sa postaral útočník Danny Welbeck, pre ktorého to bol už piaty presný zásah v tejto ligovej sezóne, pridal aj jednu asistenciu. Pod šesť gólov sa pritom podpísal počas celého predošlého ročníka, teraz to stihol už za osem kôl. Zároveň sa podpísal pod svoj jubilejný 100. gól v PL (72+28).

Tím mladého trénera Fabiana Hürzelera vyhral druhý raz po sebe a poskočil na piate miesto. Newcastle je ôsmy, z výhry sa netešil štvrtý raz v rade. Slovenský brankár Martin Dúbravka pre zranenie nebol ani medzi náhradníkmi. Straky sú až na ôsmej priečke.

Southampton - Leicester 2:3

Southampton po góloch Archera a Ariba viedol, prvé víťazstvo po návrate do Premier League nezaznamenal. Znížil Buonanotte a po červenej karte Frasera premenil penaltu skúsený útočník Jamie Vardy. V zápasoch proti svätcom sa podieľal na trinástich góloch. Deväť strelil, na štyri asistoval. V tomto smere je to jeho najobľúbenejší súper. Počas nadstaveného času rozhodol Ayew.

Bournemouth - Arsenal 2:0

Plány Arsenalu na dobrý výsledok sa začali rúcať v 30. minúte, keď obranca Saliba videl svoju prvú červenú kartu v drese Gunners a zároveň premiérovú počas 157 duelov v TOP 5 európskych ligách. Londýnsky tím nazbieral na úvod tejto ligovej sezóny už tri červené karty, čo je viac ako za predošlé dve sezóny (2).

Na ihrisko následne prišiel bek Jakub Kiwior, ktorý si zahral aj v Niké lige za Podbrezovú a Žilinu. Hrdinom Bournemouthu sa v závere stal holandský krídelník Justin Kluivert, pretože najskôr prihral na víťazný gól Ryana Christieho a druhý z pokutového kopu sám strelil.

Tréner Arteta nemal pre zdravotné problémy k dispozícii opory ako Odegaard či Saka. Kanonieri zaznamenali prvú prehru v tejto sezóne.

Ďalší výsledok:

Ipswich - Everton 0:2