Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Arsenal zlomil pondelkovú mizériu. Saka vyrovnal rekord, Ødegaard premenil druhú penaltu

Ødegaard strelil z penalty iba druhý gól v kariére.
Ødegaard strelil z penalty iba druhý gól v kariére.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v dohrávke 2. kola anglickej Premier League na ihrisku Crystal Palace tesne 1:0.

Crystal Palace - Arsenal 0:1

"Gunners" vstupovali do stretnutia s negatívnou bilanciou, pretože pod vedením trénera Artetu prehrali všetky štyri pondelkové zápasy Premier League, do ktorých nastúpili vrátane porážky 0:3 práve od Crystal Palace z apríla 2022. Buyako Saka odohral svoj 82. duel v najvyššej anglickej súťaži po sebe.

Túto sériu odštartoval ešte v máji 2021, čím vyrovnal rekord Paula Mersona, ktorý ju zaznamenal od februára 1995 do februára 1997. Na lavičke hostí prvýkrát po príchode z Brentfordu sedel španielsky brankár David Raya. Po zápasoch Fulham - Brentford a West Ham - Chelsea išlo už o tretie malé londýnske derby 2. kola.

Hrozil hlavne Nketiah, lenže z hranice malého vápna najskôr trafil žrď a zblízka prestrelil bránu. Ranu Ødegaarda vyškriabal Johnstone. Práve kapitán Martin Ødegaard otvoril skóre z pokutového kopu. Bola to jeho len druhá úspešná penalta v kariére. Tá prvá sa datuje do mája 2019, keď za Vitesse prekonal Bertramsa v bráne De Graafschapu.

Arsenal si však situáciu skompikoval, pretože po druhej žltej videl svoju prvú červenú kartu v seniorskej kariére japonský krajný obranca Takehiro Tomijasu. V závere si hráči Crystal Palace vytvorili veľký tlak a zavreli favorita v jeho šestnástke. Tréner Arteta preto reagoval striedaniami, do hry prišiel aj stopér Kiwior, bývalý hráč Podbrezovej či Žiliny.

"Kanonieri" ale tri body udržali a prelomili svoju pondelkovú neúspešnosť. S Brightonom a Manchestrom City patria medzi trio stopercentných tímov Premier League. V druhom kole rozhodcovia ukázali až päť červených kariet, pričom hneď trikrát potrestaný tím vyhral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Tabuľka Premier League po druhom kole.
Tabuľka Premier League po druhom kole.Flashscore