Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa musí vykúpiť hráča, ktorého nechce. Za príchodom Archera je zostup Sheffieldu

Archer si pravdepodobne bude hľadať nový klub.
Archer si pravdepodobne bude hľadať nový klub.Profimedia
Aston Villa počas uplynulého leta predala útočníka Camerona Archera (22) do Sheffieldu United, ako bumerang sa jej však rodák z Walsallu vrátil po roku späť. Dohoda medzi oboma klubmi totiž bola taká, že pokiaľ The Blades vypadnú z Premier League, bude musieť birminghamský celok hráča vykúpiť znova do svojich radov. Práve k naplneniu tejto podmienky nakoniec skutočne došlo.

Vyzerá to trochu ako hosťovanie, ale nie je. Potrebný a chcený prestup The Villans tiež nie. Ale ako sa hovorí, čo si funkcionári vlani štvrtého celku anglickej najvyššej súťaže uvarili, to si musia zjesť. Za talentovaného útočníka s koreňmi z Jamajky inkasovali od protistrany zo South Yorkshire celkom 18 miliónov libier, lenže túto sumu si na účte nechať nemôžu. Údajne až 14 miliónov totiž musia vrátiť, pretože sa do bodky vyplnilo to, čo si v Birminghame nepriali.

Odvrátiť zostup do Championship sa Sheffieldu jednoducho nepodarilo a s touto skutočnosťou bol spojený aj osud Archera. Už počas februára web SheffUnitedWay priniesol správu, že hráč nefiguruje v ďalších plánoch vedenia, ale že ho predávať zložito na inú adresu nebude musieť. Skrátka mu bude stačiť len vrátiť, čo si za zhruba 4 milióny "požičal" a čo naďalej nebude potrebovať.

Už vtedy bola družina z Bramall Lane na padáka, vlastne sa počítalo s tým, že Archer nezostane. "Môžeme potvrdiť, že Cameron Archer sa vrátil do Aston Villy podľa podmienok pôvodnej zmluvy o prestupe," znelo vo vyhlásení SUFC.

Angličanov aktuálny problém je, že ho údajne nechcú ani v Aston Ville. Ako uviedol v podcaste The Inside Track škótsky biznismen Keith Wyness, bývalý generálny riaditeľ klubu, aj keď musela byť aktivovaná klauzula o spätnom odkúpení, bude sa hráčovi hľadať nový zamestnávateľ.

Štatistiky Archera.
Štatistiky Archera.Flashscore

Archer sa v minulom ročníku tak trochu zviezol so svojimi spoluhráčmi i nepriaznivými výsledkami a rozhodne neprežil produktívne obdobie. Vo všetkých súťažiach v 32 zápasoch si zapísal 4 góly, z toho jeden z nich krátko pred vianočnými sviatkami práve v dueli s Aston Villou.

Ďalšie prestupy a špekulácie