Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa si poistila gólového žolíka, Durán podpísal novú zmluvu do roku 2030

Durán v tejto sezóne strelil už štyri góly.
Durán v tejto sezóne strelil už štyri góly.MICHAEL STEELE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Kolumbijský útočník Jhon Durán (20), ktorý v úvode sezóny žiari v drese Aston Villy, predĺžil s anglickým klubom kontrakt do roku 2030. Celok Premier League o tom v pondelok informoval na svojej webovej stránke.

Durán prišiel do birminghamského klubu v januári 2023, ale strelecky sa vo svojej prvej sezóne nedokázal presadiť v 12 ligových zápasoch. Postupne sa však vypracoval na kľúčového člena tímu, ktorý pravidelne vypomáha v posledných fázach duelov.

V aktuálnom ročníku strelil v desiatich konfrontáciách už šesť gólov. Štyri z nich mali hodnotu troch bodov. Jedným z najpozoruhodnejších je ten, ktorý vsietil proti Bayernu Mníchov v Lige majstrov. Villans vyhrali s Bavormi 1:0.

"Ak existuje klub, ktorý si myslí, že Jhon Durán sa môže stať jedným z najlepších útočníkov na svete, je to Aston Villa. A ak existuje tréner, ktorý mu verí, je to Unai Emery," povedal po skončení letného prestupového obdobia športový riaditeľ klubu Monchi. Španielsky funkcionár tiež uviedol, že o kolumbijského strelca malo záujem až štyridsať ďalších klubov. Vedenie Villans ho však na prestupovom trhu odmietlo uvoľniť.

Durán odštartoval kariéru v Envigade, odkiaľ zamieril do MLS. Tam obliekal dres Chicaga Fire, za ktoré v 27 štartoch strelil osem zásahov. Odohral aj 12 zápasov za kolumbijskú reprezentáciu, pričom svoj prvý a jediný reprezentačný gól strelil pri víťazstve 2:1 nad Japonskom v priateľskom vystúpení v marci 2023.