Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Benzema vysvetľuje prestup k Saudom: Obrovský projekt, ktorého chcem byť súčasť

Karim Benzema dal v tejto sezóne tri góly v siedmich ligových vystúpeniach.
Karim Benzema dal v tejto sezóne tri góly v siedmich ligových vystúpeniach.Reuters
Keď sa Karim Benzema (35) rozhodol ukončiť svoje trofejami ovenčené pôsobenie v Reale Madrid a prestúpiť do Al-Ittihadu, zlákal ho "obrovský projekt" Saudskej Arábie a skutočnosť, že ide o moslimskú krajinu, povedal francúzsky útočník.

Benzema sa stal jedným z mnohých veľkých mien, ktoré sa presťahovali do saudskej najvyššej futbalovej súťaže, keď sa v júni pripojil k Al-Ittihadu a podpísal zmluvu v hodnote viac ako 100 miliónov eur. Ukončil tým viac ako štrnásťročné pôsobenie v madridskom Reale.

Zakrátko jeho kroky napodobnili aj krajan a víťaz majstrovstiev sveta 2018 N'Golo Kanté, brazílsky stredopoliar Fabinho či portugalský krídelník Jota. V tvrdej konkurencii vyzývateľov sa Al-Ittihad snaží robiť všetko pre to, aby sa udržal na najvyššom stupienku a obhájil minuloročný ligový primát.

"Keď sa tu začal futbalový projekt, zdalo sa mi, že je obrovský vo všetkých ohľadoch. Chcel som byť jeho súčasť a pomôcť napredovať futbalu v Saudskej Arábii. To je jeden z dôvodov, prečo som sem prišiel," uviedol Benzema v rozhovore pre Saudi Pro League, ktorý bol zverejnený na platforme X (bývalý Twitter, pozn.).

"Okrem toho je Saudská Arábia moslimská krajina, privítali ma s otvorenou náručou. Okamžite som sa cítil milovaný. Keď ste ako moslim v Mekke, cítite sa pokojne. Je to výnimočné miesto."

Benzema v tejto sezóne strelil v siedmich ligových zápasoch tri góly a na dva prihral. "Je tu veľa vášne a futbalovej histórie. Som spokojný s kvalitou hry. Úroveň v Saudskej Arábii ma naozaj prekvapila, pretože v Európe veľa futbalových zápasov odtiaľto nesledujeme," doplnil. "Teraz však veľa ľudí v Európe sleduje saudskú ligu po tom, čo sem prišlo množstvo veľkých mien."

Al-Ittihad sa nachádza na štvrtom mieste ligovej tabuľky s 19 bodmi, štyri body za vedúcim Al-Hilal.